°C 19

Dario Grgić branio boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Beogradu!

14.02.2023.

Damir Žbulj

Velikogorički borac Dario Grgić bio je dio hrvatske reprezentacije na amaterskom MMA Svjetskom prvenstvu u Beogradu, u organizaciji International Mixed Martial Arts Federationa.

Izbornik Saša Drobac pozvao ga je za nastup u seniorskoj konkurenciji, u teškoj kategoriji do 120 kilograma, ali Dario nije imao sreće sa ždrijebom.

Iako je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je 'naletio' na sjajnog Slovenca Mihu Frlića

"Protivnik je u ovom trenutku bio bolji, a ja sam dao sve od sebe da časno branim boje naše zastave. Želio bih se zahvaliti mojim sponzorima bez kojih ovaj odlazak na Svjetsko prvenstvo ne bi bio moguć. Također, želim se zahvaliti svim trenerima i klubovima čijih sam član. Idemo dalje, ovo je samo jedna epizoda u seriji," poručio je Grgić nakon nastupa u Beogradu.

 

Na Svjetskom prvenstvu u Beogradu sudjeluje više od 500 natjecateljica i natjecatelja iz više od 60 zemalja, a Hrvatska je po prvi puta na ovakvoj svjetskoj smotri najboljih amaterskih MMA boraca, nakon što je u siječnju Hrvatska MMA unija postala punopravnom članicom IMMAF-a. 

Grgić je s ovim sportom krenuo dok je imao 12 godina, u velikogoričkom klubu BJJ Fight Factory, pod vodstvom trenera Marka Bošnjaka.

U dogovoru s Bošnjakom Dario je 2021. godine prešao u zagrebački ATT, kako bi počeo s MMA natjecanjima, što je bio i logičan slijed razvoja nakon uspjeha u brazilskom jiu-jitsu.

No, zbog prirode svog posla, jer Dario je medicinski tehničar i radi na velikogoričkoj 'Hitnoj', i dalje trenira u Velikoj Gorici s Bošnjakom u Fight Factoryju.

Svoje hrvačke vještine usavršava u HK Lokomotiva, a 'sparinge' je prije nastupa u Beogradu odrađivao u svom American Top Teamu, gdje je trenirao i s profesionalnim MMA borcem Darkom Stošićem.

Grgić ove godine planira odraditi što više amaterskih borbi, napredovati u svim segmentima, a onda možda iduće godine krenuti u profesionalne vode.

No, za Darija nema žurbe, ima tek 21 godinu!

U svojoj karijeri osvajao je medalje kao 17-godišnjak na BJJ Europskom prvenstvu, nastupao je i osvajao odličja na brojnim domaćim, regionalnim i internacionalnim natjecanjima, tri puta je bio prvak Hrvatske, a sigurni smo kako će se njegova borilačka karijera nastaviti razvijati i kako ćemo imati još puno dobrih vijesti s MMA natjecanja!