°C 17

Crvenoj zvezdi naslov u Kurilovcu

19.06.2017.

Igor

Slavljem limača Crvene zvezde završilo je ovogodišnje 8. po redu izdanje međunarodnog turnira „Alpas cup Udarnik 2017“ koje se tijekom subote i nedjelje održalo na terenima SRC-a Kurilovec. Gotovo 600 mališana rođenih 2006. godine iz 40 klubova trčalo je tijekom dva dana terenima Kurilovca gdje su ukupno odigrane 152 utakmice. 

Uz ponajbolje hrvatske momčadi u Kurilovec koji se i ovoga puta organizacijski iskazao stigle su i momčadi iz pet zemalja; Bosne i Hercegovine (Zrinjski, Sarajevo, Željezničar), Srbije (Crvena zvezda, OFK Beograd), Makedonije (Bitola), Rumunjske (CFR Cluj, Transilvania) i Austrije (Sturm). 

-Mi smo zadovoljni, kao i svake godine do sada turnir sam po sebi ide dosta dobro. Nadam se da su svi zadovoljni i da nose lijepa sjećanja iz Kurilovca i Velike Gorice. Organizacijski smo mi na vrhu, no turnir moramo dići na viši razinu momčadski gdje nam je potrebna jedna top momčad kao što je to bio Juventus- ispričao nam je predsjednik Udarnika, Filip Gabelica.

„Međimurski lepi dečki“ najveće iznenađenje

Za iznenađenje ovogodišnjeg turnira pobrinuli su se igrači Međimurja koji su fantastičnim igrama tijekom cijelog turnira dogurali do finala. Nakon što su s uspjehom prošli kroz dvije grupne faze, „Međimurski lepi dečki“ sve su iznenadili u nokaut fazi gdje su s najprije izbacili Željezničar, a potom u ruletu deveteraca i Dinamo. U finalu nažalost nisu mogli preko Crvene zvezde.

-Ništa zbog poraza, ipak je ovo turnir koji je najjači u kategoriji izlaznih limača. Mi nismo tužni, jer smo napravili svoje ciljeve. Dečki su dali sve od sebe i svi možemo biti sretni i ponosni, jer ovo je najljepši završetak naše sezone- rekao nam je trener Međimurja Karlo Kosalec.

Zvezda preokrenuli početni minus

Iako su u finalu zarana poveli, gosti iz Čakovca nisu uspjeli očuvati vodstvo te je Crvena zvezda u samo nekoliko minuta preokrenula rezultat u svoju korist čime su se po drugi puta uspeli na najviše postolje kurilovečkog turnira.

-Izuzetno naporan turnir na kojem smo odigrali 11 utakmica, no dječaci su pokazali svoju kvalitetu i kako se bori za grb Crvene zvezde- rekao je nakon finalne utakmice trener pobjedničkog sastava Marko Milić.

Treneru Međimurja Karlu Kosalecu, čije su igre sve ugodno iznenadile pripala je nagrada za najperspektivnijeg trenera, dok su u dream team turnira izabrani Raul Bezeljak (Split), Niko Farkaš (Međimurje), Dimitrije Janković (Crvena zvezda), Martin Tobias (Sturm), Andrej Mlađenović (Crvena zvezda), Luka Đorđević (Crvena zvezda) te Toni Majić (Dinamo).

Paralelno s glavnim turnirom igrao se i onaj utješnog karaktera gdje su najviše uspjeha imali gosti iz Austrije, Sturm čiji su dječaci u finalnoj utakmici bili bolji od Zadra.

REZULTATI GLAVNI TURNIR
ČETVRTFINALA: Split-Devetka 2:0, Crvena zvezda-Lokomotiva 1:0, Međimurje-Željezničar 1:0, Dinamo-Slaven Belupo 7:0
POLUFINALA: Split-Crvena zvezda 0:2, Dinamo-Međimurje 0:0- 1:3 7m
ZA TREĆE MJESTO: Dinamo-Split 2:1
FINALE: Crvena zvezda-Međimurje 3:1

UTJEŠNI TURNIR
ČETVRTFINALA: Istra 1961-HAŠK 1:1- 4:3 7m, Varteks-Zadar 2:3, Sturm-Ponikve 3:2, Segesta-Hrvatski dragovoljac 1:0
POLUFINALA: Istra 1961-Zadar 1:2, Sturm-Segesta 3:0
ZA TREĆE MJESTO: Istra 1961-Segesta 3:2
FINALE: Sturm-Zadar 5:0