°C 14

Črnko potpisao ugovor o suradnji s londonskim Fulhamom!

28.02.2022.

Damir Žbulj

Dugo se 'šuškalo' o uspostavljanju suradnje turopoljskog prvoligaša i najstarijeg londonskog nogometnog kluba, a kad su se prije nekoliko dana predsjednik Nenad Črnko i njegov suradnik Igor Krlić javili s Craven Cottage stadiona bilo je jasno kako je došlo do potpisa suradnje između Gorice i Fulhama, trenutno vodeće ekipe engleskog  Championshipa.

FFC je od 2013. godine u vlasništvu pakistansko-američkog milijardera Shahida Khana, koji je i vlasnik NFL momčadi Jacksonville Jaguars.

Za vrijeme prijašnjeg vlasnika Mohameda Al Fayeda Fulham je doživio neke od svojih najblistavijih trenutaka, a 2010. godine je igrao finale Europske lige u Hamburgu, gdje je golovima Diega Forlana poražen 2:1 od madridskog Atletica, nakon produžetaka. Tada su za londonskog Premierligaša igrali Paul Konchesky, Damien Duff, Simon Davies, koji je bio i strijelac u tom finalu, dok je kapetan momčadi bio Danny Murphy, pod trenerskom palicom Roya Hodgsona.

U posljednjih osam godina, za vrijeme Khanove vladavine, klub balansira na granici Premier lige i Championshipa, u svom sastavu nema nekih velikih nogometnih zvijezda, ali ima ogroman budžet, kakvog hrvatski klubovi mogu samo sanjati.

Suradnja s Goricom mogla bi biti od obostrane koristi, međutim, zanimljivo je kako Fulham još uvijek nije niti na svojim mrežnim stranicama, kao niti na društvenim mrežama, uopće objavio i obavijestio svoje navijače kako je direktor odjela razvoja nogometa Huw Jennings potpisao ugovor s Črnkom.

"Iznimno smo zadovoljni načinom komunikacije i opcijama suradnje koju smo dogovorili uz obostrano razumijevanje. Uvjeren sam da će ova suradnja u godinama koje su pred nama donijeti brojne benefite, prvenstveno za Goricu, a onda i za Fulham. U to uključujem suradnju u stručnom radu, mogući zajednički marketing, razmjenu informacija važnih za obje strane Ugovora, baziranih na razvoju i mogućoj razmjeni igrača, prvenstveno kroz skauting oba kluba, a u skladu s propisima FIFA-e, EFL-a, FA-a, HNS-a i HNL-a," probao je pojasniti čelnik Gorice.

Sasvim je izgledno kako će primarni zadatak ove suradnje biti razvoj te posudba nogometaša, ali i edukacija i suradnja trenera.   

Gorica je trenutno pod vodstvom Krunoslava Rendulića u krizi i igre i rezultata. Prije nekoliko dana kod Lokomotive upisan je šesti uzastopni poraz, a već u srijedu je na rasporedu 'utakmica sezone' u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, na Poljudu kod Hajduka, od 17.30 sati. 

 

(Foto: HNK Gorica)