°C 15

Boksački šampion Alen Babić u Starom Čiču najavio veliki povratak u ring

25.01.2024.

Damir Žbulj

Hrvatski boksački šampion, Alen Babić, nositelj srebrnog pojasa u Bridger kategoriji, održao je svoju prvu samostalnu press konferenciju za novinare, u prostorijama jednog od glavnih sponzora, a ujedno i njegovog partnera za mobilnost, Gašparić Grupe u Starom Čiču. U prisustvu snažnog tima suradnika, Babić je predstavio svoje planove i najavio veliki povratak u ring.

Najznačajnija novost je suradnja s uglednim Paschalom Collinsom, glavnim trenerom Celtic Warrior Boxing Cluba. Collins će voditi 7 tjedana trenerskog kampa, počevši od 28. siječnja, a Babić je naglasio kako se neće vratiti u Hrvatsku bez odrađenog meča.

Babić nastavlja suradnju s menadžerom Dillianom Whyteom iz S.O.S. Managementa, koji će igrati ključnu ulogu u daljnjoj karijeri boksača. Promociju i organizaciju mečeva vodit će jedno od najpoznatijih imena u svijetu promotora, Edie Hearn ili Frank Warren. Sljedeći meč vjerojatno će biti u teškoj kategoriji u ožujku ove godine, no točna lokacija u Engleskoj ili Irskoj još nije potvrđena.

"Ovim putem želimo izraziti našu punu podršku Alenu kako bi mu se omogućio povratak na sportske staze s još većim žarom. Alen uvijek pokazuje odlike velikog i upornog sportaša te mu želimo da se u Hrvatsku vrati s novom pobjedom” - istaknuo je Marin Bago, predstavnik Gašparić Grupe.

"Stara poslovica kaže kako nije bitno koliko puta padneš, već koliko brzo ustaneš. Gradeći Polleo Sport, danas regionalnog lidera u segmentu sportske suplementacije, prošli smo put uspona i padova te smo svjesni koliko je truda, volje i discipline potrebno za dolazak na vrh. S Alenom surađujemo godinama i vjerujemo u njegovu priču i talent, prepoznajemo zajedničke vrijednosti te stojimo uz njega u pobjedama i porazima. Veselimo se Alenovoj renesansi i povratku 'Savagea' u ring.“ –kazala je Virna Pukšec, direktorica marketinga Polleo Sporta.

Alen Babić je u profesionalnom boksu aktivan nešto više od 4 godine i u tom relativno kratkom periodu ostvario je sjajne rezultate. S omjerom od 11 pobjeda i jednog poraza, sprema se na izazov u teškoj kategoriji, obećavajući uzbuđenje koje će zadržati oči svjetske boksačke scene uprte u njega. Vjerujemo kako svi ljubitelji
boksa s nestrpljenjem očekuju službenu potvrdu datuma sljedećeg velikog meča koji će definirati idući, nadajmo se uspješan korak u Babićevoj karijeri.