°C 7

Besplatno na četvrtfinale Kupa s Osijekom

04.12.2019.

Damir Žbulj

Davno su prošla vremena dok je Inter, tada još Inker, iz Zaprešića u svoje vitrine pospremio Rabuzinovo sunce.

Iako je Toplakova momčad i lani, uz brojne probleme, dogurala do polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, današnja situacija izgleda puno ozbiljnija.

Klub je u financijskim problemima, tabori na dnu prvoligaške ljestvice, u prvenstvu su upisana četiri uzastopna poraza, a prije subotnjeg gostovanja Hajduka zaprešićku ekipu očekuje domaći četvrtfinalni okršaj u Kupu protiv posebno 'napaljenog' Osijeka, koji ove sezone juriša na trofej.

Inter je u prošlom kolu glatko poražen u Koprivnici (3:0), a upozoravajuće su i izjave trenera nakon tog dvoboja koji je svoju momčad ponovno usporedio s 'razbijenom vojskom' te naglasio kako u ovom trenutku nisu ekipa dostojna HNL-a.

"Odgovornost je najviše na meni, Glave su dolje, puno je problema i to je vidljivo na terenu," poručio je nedavno Toplak, koji je sigurno svjestan ozbiljnosti situacije, no, poznavajući njegov karakter on se sigurno neće unaprijed predati.

"Igramo protiv suparnika od kojega smo objektivno bolji i vjerujem da ćemo ostvariti prolaz u polufinale i tako razveseliti svoje navijače. Naravno da protivnika ne smijemo podcijeniti, što se vidjelo i u našem posljednjem međusobnom dvoboju koji je završio rezultatom 3:3. Tada smo bili jako loši u fazi obrane, dok smo u napadu pokazali dosta toga što očekujem i ovaj puta. Nadam se da ćemo smanjiti broj pogrešaka pred svojim vratima i da ćemo ipak odigrati jednu mirniju utakmicu nego li je to bio slučaj u borbi za prvenstvene bodove," najavio je trener Osijeka Ivica Kulešević, koji također zna da njegova sudbina na klupi Bijelo-plavi dosta ovisi i o ishodu ovog dvoboja.

Okršaj za ulazak u polufinale Kupa na Gradskom stadionu u Zaprešiću na rasporedu je od 16.30 sati, a ulaz je besplatan.