°C 19

Banić: Već neko vrijeme nismo na onoj razini iz prvog dijela sezone

30.01.2024.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nalaze se u negativnoj seriji, a pred njima su dva nova velika izazova, gostovanje na Maksimiru kod Dinama i novi domaći okršaj sa Sopićevom Rijekom.

Ekipa Dinka Jeličića je prošle srijede protiv Rijeke ispustila da pogotka prednosti te je bez bodova ostala na ulasku u sudačku nadoknadu, no, protiv Lokomotive nije bila niti blizu osvajanju bodova.

Prvo ime dvoboja bio je ponovno Ivan Banić i to dovoljno govori kakva je bila utakmica protiv Lokosa.

"Mislim nakon ovakve utakmice i nema se puno toga pametno reći. Od prve do zadnje minute su bili bolji i više su htjeli te su zasluženo pobijedili. Sigurno da je ostavila trag i ta utakmica s Rijekom, ali i oni su igrali dan prije s Dinamom. Ne treba tražiti preveliku izliku u tome. Jednostavno, rekao bih da već neko vrijeme nismo na onoj razini na kojoj smo bili prvi dio sezone..."

"Protiv Rijeke smo dali sve od sebe, falilo je malo i sreće, ali protiv Lokomotive je bilo baš loše!"

Gorica je pet utakmica u nizu bez pobjede i u tom razdoblju je osvojila samo jedan bod, protiv Istre 1961. U tri uzastopne domaće utakmice upisana su tri poraza, od Varaždina na kraju jesenskog dijela natjecanja te sada od Rijeke i Lokomotive.


Vidjet ćemo što Gorica može napraviti na Maksimiru, kod ipak neuvjerljivog Dinama pod vodstvom Sergeja Jakirovića.

"Nećemo se predati prije utakmice, ali da će biti lako, neće. Teško je gostovati kod Dinama, ali ne možemo birati raspored i jednostavno moramo dati sve od sebe probamo iznenaditi na Maksimiru," dodao je Banić.

Gorica je u jednom trenutku bila na četvrtoj poziciji, sa značajnom prednosti ispred Osijeka, u realnoj borbi za Europu. Sada to i ne izgleda baš tako 'bajno'.

"Šteta je nekako zaista 'baciti' taj prvi dio sezone i da uzalud 'potrošimo' te bodove što smo skupljali. Trebamo dobro analizirati u čemu je problem i uzdignut se iz ove situacije," poručio je jasno sjajni vratar turopoljskog prvoligaša.

Jeličića ovaj tjedan čeka puno posla...

"Još jedan poraz i rekao bih ovaj put zasluženi. Nismo energetski uspjeli reagirati i nismo se uspjeli rekuperirati nakon Rijeke. Mislim da je to bio ključni segment u ovoj utakmici. Malo smo probali pred kraj s izmjenama donijeti energiju, uspjeli smo to malo pomaknuti, ali kad se podvuče crta, Lokomotiva je bila dominantna od početka do kraja te je zasluženo pobijedila," komentirao je trener Gorice pa dodao:

"Bili su dominantni u posjedu, brži na lopti, a mi smo na momente izgledali kao 'ispuhani balon'. Nije bilo te energije, kad smo trebali agresivnije i dinamičnije izreagirati. Nije bilo ideje kako stvoriti kvalitetne šanse i nažalost nas je poremetio taj poraz od Rijeke. Više energetski, nego mentalni. Ponovno smo ostali bez jednog bitnog igrača, morali smo mijenjati Vujnovića i nažalost to su stvari koje se događaju i to su stvari s kojima se moramo nositi. Moramo sada probati zaustaviti taj niz, iako će to biti teško, s obzirom na taj raspored utakmica. Gorica je izlazila i iz težih situacija, a mi ćemo probati napraviti sve da zaustavimo taj niz negativnih rezultata."

Utakmica kod Dinama na rasporedu je u nedjelju od 17.15 sati, a nakon toga, 11. veljače, na Gradski stadion ponovno stiže Rijeka. Slijedi gostovanje u Osijeku pa domaći dvoboj protiv Slaven Belupa i na kraju idućeg mjesta četvrtfinale Kupa, kod Dinama na Maksimiru.

"Mislim da smo protiv Rijeke bili opasni, ali ovaj put je nedostajalo stabilnosti u veznoj liniji, pogotovo prvo poluvrijeme. falilo nam je protočnosti. U drugom poluvremenu je to bilo nešto bolje, ali sve je to dosta sporo i inertno, bez kvalitetnog okreta strane i okomice i prodora po bokovima, što nas je prije krasilo. Sve je to posljedica i krize i umora i tih silnih rotacija u momčadi. Dosta je stvari koje utječu na ishod, ali mislim da je ovaj put ključna bila ta energetska komponenta..."

"Sada imamo tih tjedan dana da se pripremimo za sljedeću utakmicu, moramo vidjet tko će biti najspremniji i idemo u borbu za svaki bod. Čekaju nas sad Dinamo, Rijeka i Osijek. Dva teška gostovanja i ponovno doma s Rijekom jedna teška utakmica i to će biti borba do krajnjih granica. Igrat će oni najspremniji," poručio je Jeličić.

Gorica je nakon trećeg uzastopnog poraza pala u 'donji dom', na šestu poziciju. Ima 27 bodova, koliko i Lokomotiva, tri manje od Osijeka, ali tek četiri više od Slaven Belupa.

"Dokle god sam ovdje želim borbu za što viši plasman i to je nešto što želim prenijeti na ekipu. Ponekad ispadne ovako, ali bit će još dobrih utakmica, siguran sam," zaključio je.