°C 25

U prvih 10 dana samoborsko kino posjetilo preko 4 000 posjetitelja

02.11.2018.

Redakcija

Nakon gotovo godinu dana čekanja, Samoborci su jedva dočekali zaviriti u potpuno preuređenu kino dvoranu zgrade Hrvatskog doma, u koju je ukupno uloženo više od 7 milijuna kuna. Preko 4.000 posjetitelja uživalo je u 10 dana bogatog programa povodom otvorenja, a dvorana je u nekim danima bila popunjena do zadnjeg mjesta čak i nekoliko puta.

Uz najmoderniju opremu koja uključuje 28 različitih reflektora za scensku rasvjetu s posebnim sustavom upravljanja, srebrno filmsko platno i Dolby sorround zvučni sustav te vrhunski audio sustav najnovije generacije, gledanje filmskih projekcija postao je pravi užitak, s čime su se svi složili.

Ništa manje posjetitelji nisu uživali niti u kazališnim predstavama, Međuigrama 0-24 Zijaha Sokolovića, predstavi za djecu Vuk i sedam kozlića ili mjuziklu Chicago u izvedbi Amaterskog kazališta PAX-ići kojima s obzirom na broj zainteresiranih jedna izvedba nije bila dovoljna.

Ponovno je otvorena i Galerija Prica, izložbama Vizualne kompozicije Mihovila Dorotića i Neponovljivi Prica koja je obogaćena crtežima i grafikama Zlatka Price. Staro kino zatvorili smo uz taktove Marka Tolje, nostalgične, pomalo sjetne, s daškom nekog prošlog vremena. Stoga je novu eru otvorio Damir Urban&4 koji je donio novu energiju i podigao na noge prepunu dvoranu.

I nakon otvorenja Pučko otvoreno učilište Samobor nastavlja s brojnim programima, a sva događanja možete pratiti ovdje.

Pogledajte kako je nastalo novo kino pogledajte u kratkometražnom dokumentarnom filmu Filipa Bašića.


Galerija slika

U prvih 10 dana samoborsko kino posjetilo preko 4 000 posjetitelja U prvih 10 dana samoborsko kino posjetilo preko 4 000 posjetitelja