°C 3

Samobor: Povećali cijenu parkiranja na Sajmištu

19.07.2018.

Vana Pocrnjić

Nakon sjednice samoborskog Savjeta za zaštitu potrošača donesena je odluka o porastu cijene parkiranja na Sajmištu, s 5 na 10 kuna, ali uz to se traži i proširenje parkirališta. Sve su analize i proračuni pokazali da je cijena parkiranja subotom na Sajmištu u Samoboru preniska i ne pokriva troškove koje ima Komunalac, koji tim parkiralištem upravlja.

Cijena je za osobne automobile do sada bila 5, a povisuje se na 10 kuna, za kombi i teretna vozila do 2 tone bila je 10 i povisuje se na 15 kuna, a za kamione, prikolice i zaprežna vozila bila je 16, a povisuje se na 20 kuna. Parkiranje nije vremenski ograničeno.

Također na sjednici Savjeta za zaštitu potrošača razgovaralo se o uvođenju dodatne pogodnost za osobe s invaliditetom. Naime, često se događa da osobe s invaliditetom nemaju mogućnost parkiranja na mjestima gdje je za njih osigurano (besplatno) parkiranje, jer su već zauzeta.

Stoga se uvodi i mogućnost kupnje godišnjih povlaštenih karata po simboličnoj cijeni od 60 kuna (troškovi administriranja i izdavanja). Pravo na kupnju ovih karata imale bi osobe koje imaju rješenje o invalidnosti od najmanje 80% na donje ekstremitete, a s njom bi se moglo parkirati u svim zonama, osim 1A na Trgu kralja Tomislava, do maksimalno 3 sata.

(Foto: Grad Samobor)