°C 23

Dugo Selo: Gradonačelnik predložio svoju suprugu za predsjednicu Gradskog vijeća

05.11.2018.

Redakcija

Nenad Panian gradonačelnik Dugog Sela proteklog je tjedna predložio svom potencijalnom koalicijskom partneru, stranci Milana Bandića, da se za predsjednicu dugoselskog Gradskog vijeća izabere nezaivisna vijećnica dr. Sunčana Žuteković, koja je njegova nevjenčana supruga. 

Prijedlog odmah nije prihvaćen, ali se "špekulira" o nepotizmu. Naime, kako piše jutarnji. hr ovo nije prvi pokušaj nepotizma gospodina Paniana koji je prijašnjih godina u Dugom Selu zapošljavao ljude koji su mu bliža i dalja obitelj.

Prema riječima gradonačelnika, on u ovom svom potezu ne vidi ništa pogrešno niti loše, naprotiv tvrdi kako je njegova nevjenčana supruga zasigurno jedna od najboljih liječnica u državi, te samim time smatra i da je najbolja među gradskim vijećnicima za posao predsjednice.

Inače, sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela je Darjan Budimir (HDZ), i od 17 vijećnika devet je na njegovoj strani, a pet na strani gradonačelnika Paniana. Do prošloga tjedna šest vijećnika bili su HDZ-ovci, a troje iz Bandićeve stranke, ali ovaj je tjedan jedan Bandićev prešao u HDZ. S druge strane, Paniana podržavaju dva vijećnika iz HNS-a, dva nezavisna, od kojih je jedan njegova žena i jedan iz SDP-a, a tri vijećnika su iz Građanske inicijative Drugo Selo neutralna, piše Jutarnji list.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.