°C -3

Novi uspjesi velikogoričkih glazbenih nada

11.05.2018.

Vana Pocrnjić

U Umjetničkoj školi Franje Lučića u srijedu je uspješno provedeno 1. školsko natjecanje „Buđenje“ na kojemu se u šest disciplina i četiri starosne kategorije natjecalo 89 solista i komornih sastava.

Natjecanje je trajalo čak dva dana, 8. svibnja i 9. svibnja, tijekom kojih se mogao čuti niz odličnih nastupa, od onih najmlađih natjecatelja, pa sve do učenika pred svršetkom srednjeg obrazovanja.

Sada slijedi susret s najboljima iz svake discipline na Završnom koncertu natjecanja u dvorani Galženica, koji će se održati u četvrtak, 17. svibnja, u 18 sati.

-Završni koncert nije, međutim, tek revija najboljih: objedinjeni ocjenjivački sudovi svih disciplina tom će prilikom, na osnovu nastupa u redovnom tijeku natjecanja i nastupa na Završnom koncertu, odlučiti o dobitniku Grand prix-a - konačnom pobjedniku cijeloga natjecanja, a publika će svojim glasovima odabrati kome će od izvođača dodijeliti Nagradu publike. Uz svečanu podjelu nagrada i priznanja ispratit ćemo ovogodišnje natjecanje, vjerujući da će već sljedećega puta biti još veće i uspješnije- rekao nam je ravnatelj umjetničke škole, prof. Borut Vidošević.