°C 14

Miljenko Komes novi predsjednik HVIDR-e

06.02.2017.

majai

HVIDR-a Samobora i Svete Nedelja održala je svoju 24. redovnu sukpštinu koja je bila i izborna te je za novog predsjednika izabran Miljenko Komes.

Skupština je održana u Hotelu Lavica u petak, 3. veljače, a prije nje su članovi udruge u Parku domovinske zahvalnosti zapalili svijeće i odali počast svojim poginulim suborcima.

Nakon izvješća o radu HVIDR-e u protekloj godini, koje je podnio dosadašnji predsjednik Marijan Habljak te financijskog izvješća, održano je glasanje te je odabrano novo vodstvo.

Novo predsjedništvo

U narednom razdoblju HVIDR-u će tako voditi novi predsjednik Miljenko Komes, uz Predsjedništvo u koje su izabrani Ivica Belan, Marijan Habljak, Miljenko Šeketa, Danko Klasan, Branko Pavlović i Luka Bakić. U Nadzorni odbor izabrani su Franjo Horvat, Josip Jakopač i Marijan Telišman, a u Sud časti Zdravko Noršić, Josip Pavlić i Josip Telišman.

Udruga će i dalje raditi prije svega na promicanju tekovina Domovinskog rata među mladima, brinuti o svojim članovima i njegovati suradnju s ostalim srodnim udrugama.

Uz 51 člana udruge, skupštini su nazočili i brojni gosti, predstavnici susjednih i prijateljskih udruga vojnih invalida, a skupštini je u ime Grada Samobora prisustvovao Zlatko Demerac, dok je u ime Grada Svete Nedelje nazočne pozdravio gradonačelnik Drago Prahin.

(Foto: Grad Samobor)