°C 18

Dugoselske jeseni donose "Pogled u plavo"

07.09.2017.

majai

U sklopu programa „Dugoselske jeseni“, povodom dana sporta Promocija ronjenja i Sportski centar Dugo Selo organiziraju održavanje ronilačke manifestacije Pogled u plavo u Dugom Selu 9. i 10. rujna u Ulici Đure Dubenika pored Gradske sportske dvorane, a u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Grada Dugo Selo.

Projekt Pogled u plavo na svoj prepoznatljiv i atraktivan način ovom manifestacijom nastavlja svoj rad na promociji ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i općenito na promociji Hrvatske kroz ronjenje s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.
Manifestaciju će u subotu, u 10 sati otvoriti gradonačelnik Dugog Sela Nenada Paniana.

Svi posjetitelji imat će rijetku priliku po prvi put besplatno zaroniti i to u subotu od 10sati do kraja dana, a besplatna probna ronjenja nastavljaju se i u nedjelju od 10 do 18 sati.

Pogled u plavo je prvi i jedini promotivni projekt koji na inovativan i neobičan način spaja sigurnost u ronjenju, promociju ronjenja, edukaciju, ekologiju te podvodnu izložbu ljepota hrvatskog podmorja.

U montažnom 10-metarskom bazenu svi posjetitelji imat će jedinstvenu priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja te uživati u svim čarima i ljepotama koje ronjenje pruža.


Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronilačkog kluba AdriatiCro i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ljepote podvodnog svijeta i hrvatskog podmorja dočarat će podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Osim besplatnih probnih ronjenja članice Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela predstavit će i ostale zanimljive sportske aktivnosti, a s ciljem podizanja svijesti građana, a posebno djece i mladih o bavljenju sportom kao preduvjetu za zdraviji, a time i kvalitetniji život.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

(izvor: Grad Dugo Selo/foto: ZGprsten)