°C 17

ŽRK Gorica organizira prvi Memorijal Dražen Čurek

15.06.2023.

Damir Žbulj

Dražen Čurek bio je požrtvovni i neumorni velikogorički sportski radnik, a napustio nas je, nakon borbe s teškom bolesti, prije gotovo tri i pol godine...

Ove subote, 17. lipnja, Ženski rukometni klub Gorica organizirat će prvi Memorijalni turnir Dražen Čurek, u spomen na njegovu ostavštinu.

ŽRK Gorica u našem gradu djeluje još od davne 1972. godine, no, upravo je Draženov angažman početkom 2017. godine spasio klub od financijske propasti i vjerojatnog gašenja.

Čurek je bio istinski ljubitelj sporta i rukometa, što je nesebično prenio na brojne velikogoričke klince i klinceze, ali prije svega na svoju marljivu djecu, kćer Lukreciju, igračicu i trenericu u ŽRK Gorica i uspješnu fizioterapeutkinju, te sinove Mateja i Petra Lucijana, rukometaša i nogometaša...

Jedan ovakav Memorijal za mlade rukometašice vjerojatno je idealan način da se oda počast jednom tako značajnom goričkom sportskom djelatniku.

Na prvom Memorijalu Dražen Čurek u mini rukometu za djevojčice rođene 2012. godine i mlađe sudjelovat će ekipe ŽRK Udarnik, ŽRK Sloga, dvije ekipe ŽRK Trešnjevka, ŽRK Trnina i ŽRK Gorica, dok će se u kategoriji kadetkinja natjecati ŽRK Udarnik, RK Zagorica, ŽRK Sloga i ŽRK Gorica.

Sve kreće u subotu od 10 sati u našoj Gradskoj sportskoj dvorani, dodjela medalja u mini rukometu je na programu od 13.20 sati, utakmice kadetkinja igraju se od 13.45 sati, a završna ceremonija je u 17.20 sati.

"Uz redovan program utakmica mini rukometa u jutarnjim satima i utakmice kadetkinja u popodnevnim satima, bit će organizirane i razne igrice na vanjskom terenu za svu djecu. Mi se veselimo, a pozivamo sve vas da dođete podržati mlade rukometašice, dođite navijati za svoju ekipu, dođite se družiti i uživati u rukometu," poruka je iz ŽRK Gorica.