°C 20

Prvi Memorijal Dražen Čurek: Zakotrljali smo jednu emotivnu, ali jako predivnu stvar!

20.06.2023.

Damir Žbulj

U Gradskoj sportskoj dvorani uspješno je održano prvo izdanje Memorijalnog turnira Dražen Čurek, u spomen na vrijednog i neumornog goričkog sportskog djelatnika, koji je najzaslužniji da Ženski rukometni klub Gorica danas izgleda upravo ovako , da se razvija u pravom smjeru i da u njemu treniraju brojne goričke djevojčice.

Lukrecija Čurek, danas trenerica u školi rukometa, uspješna i cijenjena fizioterapeutkinja i povremenom igračica ŽRK Gorica, pobrinula se za organizaciju, uz pomoć brojnih klupskih prijatelja.

"Hvala mojim curama, tehniku Draženu, trenericama Filipi i Dudi, cijeloj Upravi i svim djevojkama koje su sudjelovale na ovom turniru! Zakotrljali smo jednu stresnu, emotivnu ali jako predivnu stvar," poručila je nakon svega Draženova kćer Lukrecijapa dodala: 

"Od srca se svima zahvaljujemo na sudjelovanju! Bio je to jedan predivan dan, pun druženja, smijeha, emocija! Sve je bilo iznad naših očekivanja!  Hvala svim djevojčicama koje su sudjelovale, trenericama, navijačima, hvala još jednom svim našim djevojkama i članovima kluba koji su nam pomogli oko organizacije i dali podršku za sve ovo!"

"Prvi je gotov, a mi se već veselimo sljedećoj godini!" 

Turnir je održan uz pomoć Zajednice sportskih udruga Velike Gorice, a na prvom Memorijalu Dražen Čurek sudjelovale su djevojčice iz Gorice, Udarnika i RK Zagorica te iz ŽRK Sloga, ŽRK Trešnjevka, ŽRK Trnina, RK Zagorica. Igralo se u dvije kategorije, u mini rukometu i u kadetskom uzrastu, a ostat će zabilježeno kako su u obje konkurencije najbolje bile mlade Udarnice!

"Nastupom na ovom turniru, završili smo sezonu, s medaljama oko vrata, što je cilj svakog sportaša i nagrada za rad i trud na treninzima tijekom cijele godine," istaknuli su iz ŽRK Udarnik. 

Djevojčice 2012/13 godišta su pobjedama nad ekipama Trine iz Križ, Trešnjevke i Sloge iz Svete Nedelje izborile finale, gdje su slavile u gradskom derbiju s Goricom, pred ispunjenim gledalištem Gradske sportske dvorane, za pehar i zlatnu medalju na oproštaju od mini rukometa. 

Nagrade za najbolje igračice osvojile su Tonka Pavišić i Lucija Jelavić.

U kadetskom dijelu turnira Udarnik su predstavljale djevojčice 2010/11 godišta, koje su prvo svladale ekipu Sloge, a u finalu su ponovno bile bolje od Gorice.

Najboljom igračicom proglašena je Gita Konjar, a najbolji strijelac turnira bila je Gabrijela Černetić.

"Čestitamo našim trenericama i igračicama. Hvala roditeljima na podršci tijekom cijele sezone, a fešta je nastavljena u njihovoj organizaciji poslije samog turnira..."

"Uskoro našim ekipama počinje zasluženi odmor, a u nove pobjede krećemo u kolovozu," javili su iz ŽRK Udarnik na kraju ove povijesne sezone, u kojoj su seniorke ostvarile fantastično treće mjesto u 2. HRL Zapad, izborena je osmina finala Hrvatskog rukometnog kupa i okršaj s Podravkom Vegetom u Bakariću, a rukometna škola je čak s dvije ekipe sudjelovala na državnoj završnici prvenstva Hrvatske! Klub je krajem prosinca sudjelovao na velikom međunarodnom turniru u Švedskoj, a djevojčice su se natjecale i na brojnim turnirima diljem Lijepe naše.

Sve u svemu, zaista sezona za pamćenje, a nekako smo uvjereni kako će iduća biti još bolja!