°C 4

[VIDEO] Nova fešta fantastičnih Goričana, Rijeka pala i četvrti put u nizu!

11.08.2019.

Damir Žbulj

Još jedna sjajna večer na Gradskom stadionu, još jedno slavlje Gorice i još jedna pobjeda nad hrvatskim viceprvakom Rijekom, četvrta u nizu u međusobnim susretima!

Momčad Sergeja Jakirovića pružila je novu fantastičnu partiju te je bez razmišljanja iskoristila činjenicu da su Riječani u ovaj susret ušli s poprilično izmijenjenim sastavom u odnosu na europski dvoboj s Aberdeenom.

Igor Bišćan 'kopirao' je Dinu Skendera, Osijek se u Velikoj Gorici u drugom kolu nije dobro proveo, a puno bolje nije prošla niti Rijeka u četvrtom.

Gotovo tri tisuće navijača ove vruće ljetne kolovoške večeri Gorice svjedočilo je sigurnoj i uvjerljivoj 2:0 pobjedi svojih ljubimaca, a junaci su ovaj put bili Cherif Ndiaye i Joey Suk, koji su pronašli put do suparničke mreže!

Bolju i konkretniju igru Gorica je iskoristila u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, kad su se gosti već ponadali kako će na predah s početnim rezultatom. Bio je to mat u tri poteza, a toliko osporavani Mathieu, koji u otvaranju sezone propustio pregršt prilika, odlučio se za asistenciju - i pogodio. Ndiaye je primio loptu u kaznenom prostoru i lijepo iz okreta pogodio za početnu prednost.

Nije se puno toga promijenilo niti u nastavku. Bišćan je odmah na poluvremenu izvadio Murića, ušao je najopasniji igrač Rijeke, Antonio Čolak, ali niti on nije uspio svladati Kahlinu.

Sve je odlučeno sredinom drugog poluvremena. Prvo je Prskalo svojim intervencijama spašavao Riječane, obranio je udarac Suka pa pokušaj Lovrića, ali je samo odgodio neizbježno, novi gol Gorice. Matija Dvorneković, koji je u 53. minuti ušao u igru umjesto Mathieua, ubacio je u kazneni prostor, lopta se u velikom luku odbila do nizozemskog veznjaka, koji je imao dovoljno vremena za okret, udarac i pogodak za 2:0.

Gosti su se već tada praktički pomirili s gubitkom bodova, a Gorica je majstorski privela susret kraju, za veliko i apsolutno zasluženo slavlje, drugu oveosezonsku pobjedu i napredak na četvrtu poziciju sa sedam osvojenih bodova, koliko ima i Osijek, dva manje od Rijeke i Hajduka te tri od vodećeg Dinama.

Nogometašima Rijeke možemo na kraju samo poželjeti puno uspjeha i sreće u četvrtak na gostovanju kod Aberdeena, nadamo se kako će obraniti dva pogotka viška i kako će nastaviti svoju europsku sezonu.

Gorica se sada okreće idućem kolu i gostovanju kod Hajduka na Poljudu. Vjerujemo kako će Jakirovićeva družina i u Splitu napraviti sve kako bi stigla do novog velikog slavlja. Već je dokazala kako je apsolutno spremna za velike stvari!

HNK GORICA: Kahlina, Muhammed, Jovičić, Steenvoorden, Maslowski, Suk, Zwolinski (od 76' Miya), Mathieu (od 53' Dvorneković), Čabraja, Lovrić (od 86' Babec), Ndiaye
NK RIJEKA: Prskalo, Punčec, Lepinjica, Pavičić (od 63' Lončar), Acosty (od 73' Kvržić), Murić (od 46' Čolak), Bušnja, Escoval, Raspopović, Iglesias, Smolčić

HT Prva liga:

1. Dinamo Zagreb 4 3 1 0 9:1 10 
2. Hajduk Split 4 3 0 1 9:2 9 
3. Rijeka 4 3 0 1 6:4 9 
4. HNK Gorica 4 2 1 1 7:5 7 
5. Osijek 4 2 1 1 6:4 7 
6. Istra 1961 4 2 0 2 6:7 6 
7. Lok. Zagreb 4 1 0 3 4:8 3 
8. Slaven Belupo 4 1 0 3 3:9 3 
9. Inter Zaprešić 4 0 2 2 4:8 2 
10. Varaždin 4 0 1 3 4:10 1

 

(Foto: HNK Gorica)