°C 7

Vedrana Janjić sjajna na izazovnom triatlonu u Crnoj Gori

17.05.2023.

Damir Žbulj

Sjajan rezultat ostvarila je Vedrana Janjić iz Maraton kluba Velika Gorica na triatlonskoj utrci OceanLava Montenegro u Kotoru u Crnoj Gori!

Na srednje dugom triatlonu ili half Ironmanu, koji se sastoji od 1.9 km plivanja, 90 km bicikliranja i 21.1 km trčanja, Vedrana je osvojila fantastično peto mjesto u jakoj konkurenciji 29 triatlonki!

Nakon plivanja bila je na 15. mjestu, biciklističku je dionicu odradila odlično i popela se na sedmo mjesto, a onda je s polumaratonom ispod 1.45 sati dospjela do cilja kao peta žena i druga u svojoj dobnoj kategoriji.

"Utrka je počela plivanjem u 7 ujutro po kiši i s temperaturom mora od 10 stupnjeva. Neki su odustali na startu, a neke su izvlačili iz mora. Plivanje sam odradila skroz solidno, s obzirom na uvjete na tehniku možeš zaboraviti. Meni su se smrzla stopala pa ih nisam osjećala skroz do trčanja, zbog toga sam imala problema i na tranziciji. Prvih četrdesetak kilometara bicikla padala je jaka kiša, poslije je stala. Zadovoljna sam jer sam držala prosjek iznad 30 km/h iako sam pazila da ne padnem jer bilo je dosta vode na cesti. Trčanje sam odradila konačno bez kiše i jako sam zadovoljna finalnim rezultatom", opisala nam je svoju utrku Vedrana, koja je u nedjelju proslavila svoj 44. rođendan!

Veteran MK Velika Gorica Berislav Devčić istrčao je u Zagrebu Savski maraton, što mu je impresivni 106. maraton u životu. Od starta do cilja trebalo mu je 5 sati 19.51 minuta, čime je osvojio 35. mjesto od 40 finišera.

U Zagrebu je održan veliki Međunarodni atletski miting Dinamo-Zrinjevac, uz nekoliko zapaženih rezultata članova i članica AK Velika Gorica. Noa Tončinić je s vremenom 2:30,06 osvojio šesto mjesto na 1000 metara. U istoj utrci trčao je Marin Gorenjak, a ciljem je prošao u vremenu 2:40,47. Slavio je hrvatski reprezentativac Marino Bloudek s 2:22,84, što je i rekord mitinga.

Mlada Tara Petračić sudjelovala je u utrci na 100 metara, s vremenom 13,57. Pobijedila je Tamara Milutinović iz Srbije s vremenom 11,90.

Hana Tašaković, još jedna mlada nada AK Velika Gorica, trčala je utrku na 800 metara (2:42,91), u kojoj je slavila Velikogoričanka Nina Vuković (2:10,14), bivša članica Maraton kluba Velika Gorica, a danas trkačica AK Zagreb. Na 800 metara trčale su i Tena Martinec i Lucija Sever. Eva Šiškić (AKVG) trčala je kadetsku utrku na 200 metara.