°C 21

Maraton klub pokreće Turopoljsku trail utrku Ključić Brdo

16.02.2024.

Damir Žbulj

I dok je stigao kraj prvog izdanja Turopoljske lige trail trčanja, ekipa iz Maraton kluba Velika Gorica najavila je svoj novi veliki projekt, koji će se održati na početku rujna!

Bit će to prvo izdanje Turopoljske trail utrke Ključić Brdo, koja će okupiti sve zaljubljenike u trčanje, pogotovo onog u prirodi. 

"Nikad niste bili na Vukomeričkim goricama? Vrijeme je da to ispravite - predstavljamo vam 1. Turopoljsku trail utrku Ključić brdo koja će vas provesti ljepotama ovog kraja. Na vama je da obučete tenisice i dođete i provedete prekrasan dan u prirodi. Zapišite datum - 1. rujna," poručili su iz MK Velika Gorica, a sve dodatne informacije možete saznati od Hrvoja Mikulića (+385993111392) i Marijana Malčevića (+385958848117).

Trčat će se na tri staze, dugoj (24.1 km / 724 mD+), kratkoj (16.5 km / 433 mD+) i rekreativnoj (Rekreativna – 8.2 km / 222 mD+), a sve tri sa startom i ciljem kod Izletišta Ključić Brdoi to u obje konkurencije i u šest starosnih kategorija, do 31 godine (rođeni 1993 i mlađi), od 32 do 37 godina (rođeni 1992-1987), od 38 do 43 godina, od 44 do 49 godina (rođeni 1980-1975), od 50 do 55 godina (rođeni 1974-1969), od 56 godina (rođeni 1968 i stariji).

Prijaviti se možete online, do 16. kolovoza, a nakon toga na dan utrke, ali samo za osnovni paket, koji za 12 eura uključuje startni broj, trošak organizacije utrke, okrjepu na stazi i finišersku medalju. Puni startni paket od 24 eura obuhvaća sve iz osnovnog, ali plus prigodnu majicu i topli obrok i piće.

Predviđeni su pehari za osvojena prva tri mjesta, za sve tri utrke u ženskoj i muškoj konkurenciji u ukupnom poretku te sponzorski poklon paketi, kao i finišerske medalje za sve natjecatelje.

"Ukoliko planirate prenoćiti u Velikoj Gorici dan prije utrke ili želite bolje upoznati predivan turopoljski kraj upućujemo Vas na stranice Turističke zajednice grada Velike Gorice, gdje možete pronaći popis turopoljskih znamenitosti ali i popis smještajnih kapaciteta po vrlo pristupačnim cijenama," dodali su organizatori.

Sudjelovati mogu sve punoljetne osobe, dok maloljetnici mogu sudjelovati samo uz izjavu i pratnju punoljetne osobe.

Bit će ovo jedna sjajna utrka po našim predivnim Vukomeričkim goricama i nadamo se kako će se pretvoriti u tradiciju.

ŽIVOT U POKRETU


Za pripremu trail utrke svakako vam može pomoći i program Maraton kluba Velika Gorica pod nazivom Život u pokretu, koji je osmišljen za "rekreativce koji u opuštenoj atmosferi pod okom profesionalnih trenera mogu napraviti svoje prve korake u rekreativnom trčanju i potom napredovati do razine koju si zacrtaju, uključujući utrkivanje na dužim i kraćim dionicama. Organizirana škola trčanja osmišljena je prvenstveno za odrasle, paralelno s Atletskom školom koja okuplja našu mladež. Treninzi se održavaju na tartan stazi i poligonu s umjetnom travom u sklopu stadiona u Velikoj Gorici te na raznim stazama po gradu i okolici, uključujući stazu na kojoj se održava i naša poznata Turopoljska liga trčanja."

Treninzi se održavaju nekoliko puta tjedno, u kasnopopodnevnim i večernjim terminima, prilagođavajući se potrebama polaznika.

Mjesečna članarina za program Život u pokretu iznosi 30 eura za jednu osobu, a članovi Maraton kluba Velika Gorica mjesečno plaćaju 20 eura.

"Za više članova iz iste obitelji ili životne zajednice dogovaraju se posebni popusti. Nakon što je program Život u pokretu par godina bio u mirovanju, došlo je vrijeme da ga oživimo. U gradu velikom kao Velika Gorica ima na stotine trkača rekreativaca koji sami ‘peglaju’ kilometre po gradskim ulicama, razmišljajući kako bi bilo ljepše da imaju društvo. Evo, društvo je tu, čeka vas, bilo da ste početnik u trčanju ili rekreativac koji već ima nešto kilometara u nogama."