°C 25

Vedrana Janjić osobnim rekordom do sjajnog rezultata na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu

28.03.2023.

Damir Žbulj

Trkačice i trkači Maraton kluba Velika Gorica imali su uspješan nastup na Zagreb21 - Zagrebački proljetni polumaraton tradicionalnoj utrci po ulicama hrvatske metropole, koja je start i cilj imala kod zagrebačkih fontana.

"Nakon maratona u Splitu i ‘cenera’ na utrci Holjevka, Zagreb21 bio je naš prvi polumaraton u ovogodišnjoj Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi, u kojoj klub drži peto mjesto među 29 klubova Na polumaratonu su postignuti odlični rezultati pa se može očekivati, kad se zbroje svi bodovi, da peto mjesto bude zadržano, a možda se popnemo i jedno mjesto više," javio nam je tajnik kluba Bruno Škrinjarić pa istaknuo:

"Najbolji pojedinačni rezultat od naših ostvarila je Vedrana Janjić. Istrčala je svoj novi rekord na halfu, koji sada iznosi 1.40.14, te je završila na fenomenalnom 17. mjestu od 193 žene i sedma u kategoriji Ž35. Jasna Mikulić je s vremenom 1.51.02 završila utrku na 44. mjestu i osma u kategoriji Ž45. Naša treća dama na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu bila je Kristina Terzić, kojoj je to bio prvi službeni half, a završila ga je na 85. mjestu s vremenom 1.57.46."

U muškoj konkurenciji Josip Martinović je također srušio svoje najbolje vrijeme, a 1.28.53 bilo je dovoljno za 52. mjesto u ukupnom poretku. Matej Janjić bio je malo sporiji, a s vremenom 1.30.05 završio je Zagreb21 na 59. mjestu. Danijel Trgovac zauzeo je 105. mjesto među 696 finišera, s vremenom 1.35.18.

"Osim na zagrebačkom, bili smo zastupljeni i na porečkom polumaratonu. Darko Kovač s obitelji je otišao na izlet u Istru i otrčao Plava laguna Half marathon. S vremenom 2.03.27 zauzeo je 160. mjesto među 196 muških finišera," dodao je Škrinjarić.

Berislav Devčić je nastupio na Prvenstvu Hrvatske u brzom hodanju na 35 kilometara u slovačkim Dudicama. Iako utrku nažalost nije uspio završiti, Bero nam prenosi svoje dojmove: “Ovaj put presudile su mi opomene za savijanje koljena koje su dovele do diskvalifikacije u 20. kilometru. Po meni, prebrzo i prelako sudci su mi pokazali kartone. No, to je trka najvišeg ranga i nema milosti ni za najmanje trenutke slabosti. U utrci je oboren svjetski rekord u ženskoj konkurenciji, a nastupili su brojni osvajači medalja s Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava.”

Iduća utrka Hrvatske atletske cestovne lige je Osječki Ferivi polumaraton, koji je na rasporedu 15. travnja.