°C 15

Valdas se oprostio od igrača, Niko predstavljen na Poljudu: Kahlina nam ne treba, Lovrić je preskup za Hajduk

04.01.2021.

Damir Žbulj

Litavac Mindaugas Nikoličius ostavio je velik trag u HNK Gorica. Stigao je u klub dok je još bio drugoligaš, ali je odličnom vizijom i odrađenim poslom sportskog direktora itekako pomogao da Gorica stigne do pozicije na kojoj se trenutno nalazi, na trećem mjestu ljestvice HT Prve lige, s tek četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom.

"Želim zahvaliti svima u Gorici, predsjedniku Črnku. Napravili smo ozbiljne stvari, velika je razlika od trenutka kad sam dolazio i sad kad sam otišao iz kluba. Odlučio sam što je za mene najbolje. Bilo je puno opcija i onuda u protekle tri godine, ali bio sam cijelo vrijeme fokusiran samo na Goricu i kako napraviti dobar rezultat. Prepoznao sam viziju sadašnjeg predsjednika Hajduka, interesantno mi je u kojoj situaciji se klub nalazi i to je za mene veliki izazov. S puno rada možemo to promijeniti. Ništa u nogometu ne ide preko noći, ali vjerujem u sebe, ambiciozan sam i zato je ovo za mene prilika da napravim nešto u Hrvatskoj. Volim Hrvatsku, moja žena je iz Dalmacije pa je za mene velika stvar raditi u Hajduku," rekao je na predstavljanju na Poljudu. 

Hajduk u posljednje vrijeme ima traume od Goričana, izgubio je na posljednjih pet uzastopnih gostovanja u našem gradu, a teško je stradao i u posljednjoj prošlogodišnjoj utakmici odigranom na Poljudu. Splitski navijači već su i ranije zazivali dolazak Kristijana Lovrića, ali on je i prije godinu dana bio preskup za Hajdukove mogućnosti. 

"Igrači Gorice su poput svih ostalih na tržištu. Što se tiče Kahline, imamo sada Lovru Kalinića, imamo Posavca, Ljubića. Mislim iskreno kako nam on sada nije potreban. Što se tiče Lovrića, on je preskup za Hajduk. Bio je preskup prije godinu dana, a sada pogotovo. Iskreno, Kristijanu želim dobar transfer u inozemstvo," poručio je Niko. 

Dio zasluga pripada i njegovom sunarodnjaku Valdasu Dambrausaksu, koji je klub preuzeo nakon otkaza Sergeju Jakiroviću i u proteklih deset mjeseci je pokazao kako se radi o ozbiljnom i talentiranom nogometnom stručnjaku.

Ponudu bugarskog velikana Ludogoreca nije mogao odbiti...

“Bio sam ovdje deset mjeseci, a imam osjećaj kao da sam bio deset godina... Hvala vam na svemu, vi ste mi ovo omogućili, za mene ste više od igrača! Ostajemo prijatelji zauvijek”, rekao je Valdas Dambrauskas na oproštaju od momčadi.

"Teško mi je sročiti ove riječi, kao što je bilo i teško donijeti odluku. Od trenutka kad sam došao u ovaj grad osjetio sam vezu s Velikom Goricom, s ljudima. Protekla godina nikome nije bila lagana, borili smo se s pandemijom, izolacijama i karantenama, osjetili smo potrese i tijekom tih teških vremena nikad nisam bio usamljen. Osjetio sam se prihvaćeno, kao dio ove prekrasne velikogoričke zajednice."

"Na treninzima smo naporno radili, borili se, diskutirali. Bilo je neslaganja, ali i zabave. Podržavali smo se međusobno i postali smo prava ekipa. Nakon toga su uslijedili i rezultati..."

"S njima je stigla i odgovornost, ali isto tako i nove mogućnosti i prilike. Jedna od njih došla je i do mene. Bila je to prilika koju nisam mogao odbiti, jer nudi veliki izazov, cilj i viziju. I ako si u sportu, uvijek težiš ostvarenju snova. Uvijek živim prema motu kako je 'najopasnija i razočaravajuća stvar u nogometu biti prosječan'. Kad izgubiš ambiciju. Trebaš se dokazivati iz dana u dan i zato sam odlučio napustiti HNK Gorica," naglasio je sada već bivši trener turopoljskog prvoligaša.

"Nema riječi kojima bih izrazio zahvalnost prema igračima, cijelom stručnom stožeru, sportskom direktoru, medijima, svim radnicima na stadionu i navijačima. Bila je privilegija raditi sa svima vama. Bit ću uvijek najveći navijač Gorice, uvijek spreman pomoći, surađivati i podržavati. Ne mogu reći zbogom, jer znam kako će se naši putevi ponovno sresti," poručio je za kraj pa dodao:

"Posebna zahvala ide predsjedniku Nenadu Črnku, koji je iz dana u dan radi na izgradnji ovog kluba i prema kojem ima najveći respekt. On je čovjek koji stvara prilike i tjera vas da sanjate velike stvari. Zahvalan sam svima koji su me podržavali ovih proteklih deset mjeseci, svima koji su me pozdravili na ulici, koji su dolazili na utakmice, koji su nam željeli uspjeh. Hvala Vam! Ovo je bilo putovanje koje nikad neću zaboraviti i neka nam još dugo živi HNK Gorica!"

Pripreme s novim trenerom Sinišom Oreščaninom počinju u ponedjeljak, a prva utakmica nastavka prvenstva je 19. siječnja u Puli, dok je četiri dana kasnije na rasporedu veliki derbi s Dinamom na velikogoričkom Gradskom stadionu.