°C 7

Udarnice u Švedskoj stvaraju uspomene za cijeli život

18.08.2022.

Damir Žbulj

Velika želja velikogoričkog Ženskog rukometnog kluba Udarnik je bila otputovati u Švedsku na veliki međunarodni turnir za mlade rukometašice, a sad će im se taj san i ostvariti.

Uz pomoć Ministarstva turizma i sporta, koji im je odobrio projekt poticanja razvoja lokalnog sporta, Udarnice će stvarati uspomene za cijeli život, natjecat će se s najboljim mladim rukometašicama Europe, ali će i stjecati nova poznanstva i prijateljstva!

"S obzirom na veliki broj prijavljenih projekata, ponosni smo što je naš klub odabran te ćemo dobivena sredstva iskoristiti za odlazak naših ekipa na jedan od najvećih turnira za mlađe dobne uzraste Lundaspelen in Handball, koji se održava krajem prosinca u Švedskoj," poručili su iz ŽRK Udarnik.

Dodjelom sredstava Ministarstvo turizma i sporta nastavlja pomagati lokalnom sportu s ciljem provođenja učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem te za organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima.

"Od 2020. godine za programe lokalnog sporta izdvojeno je ukupno 34 milijuna kuna čime je omogućeno besplatno bavljenje sportom za 154.000 naših građana, od čega oko 115.000 djece i mladih. Sufinanciranjem programa lokalnog sporta želimo sport učiniti dostupnim svima te ih potaknuti na bavljenje tjelesnom aktivnosti prvenstveno u svrhu zdravlja i bolje kvalitete života. Jedan od naših važnih strateških ciljeva je što više djece i mladih, ali i cijele populacije, uključiti u bilo koje oblike tjelesne aktivnosti i veseli nas što je svake godine sve više prijavljenih programa, a Ministarstvo turizma i sporta će i dalje nastaviti s ulaganjem u ovaj iznimno bitan segment“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Sufinanciraju se 134 sportska programa u ukupnom iznosu od 14,7 milijuna kuna. Odluka je donesena nakon provedenog Natječaja za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini.

Za razliku od mlađih dobnih kategorija, seniorska ekipa Udarnika pod vodstvom Darija Zrnića već je krenula s pripremama za novu sezonu u 2. HRL Zapad, a očekuje se još bolji rezultat nego prošle sezone, kad je Udarnik zauzeo jako dobro šest mjesto.