°C 7

U Goricu iz Ajaxa stigao golman U-21 hrvatske reprezentacije: Ovo će biti jedna jako lijepa priča!

15.06.2021.

Damir Žbulj

Hrvatski U-21 nogometni reprezentativac i talentirani vratar Dominik Kotarski pojačao je redove turopoljskog prvoligaša Gorice.

Stigao je iz mlade momčadi nizozemskog velikana Ajaxa, gdje je prije tri i pol godine prešao iz zagrebačkog Dinama za dva milijuna eura!

Priliku u prvoj ekipi nije dočekao...

"Ne mogu reći niti jednu ružnu riječ o vremenu provedenom u Ajaxu. Radi se o stvarno velikom klubu i mogu reći da sam zaista puno toga naučio u ove posljednje četiri godine. Međutim, nedostajalo mi je utakmica na top razini, zbog čega smo i odabrali Goricu. Vjerujemo da je to dobro rješenje i za mene i za klub, veselim se utakmicama i s optimizmom gledam prema naprijed," rekao je na predstavljanju 21-godišnji čuvar mreže visok 189 cm, koji je svoj nogometni put počeo u Tondachu iz Bedekovčine.

Kotarski je s 11 godina prešao u Nogometnu školu Dinama, igrao je za sve mlađe kategorije hrvatske nogometne reprezentacije, a za U-21 selekciju debitirao je lani kod Igora Bišćana.

Odradio je dvije utakmice kvalifikacija, ali upisao je i dva nastupa na nedavnom U-21 Europskom prvenstvu, u pobjedi 3:2 nad Švicarskom i 2:1 porazu od Engleza, koji je bio dovoljan za prolazak u povijesno četvrtfinale.

Protiv Španjolaca je u borbi za polufinale Bišćan ipak na vrata stavio Šempera.

"Gorica je jedan vrlo ambiciozan klub, što se potvrdilo u posljednje tri sezone, s ambicioznim planovima za budućnost, što se meni jako svidjelo. Drago mi je što sam dobio priliku pomoći Gorici, a uvijek težim najvišim ciljevima. Osobno mi je želja odigrati što više utakmica, u što više utakmica sačuvati svoju mrežu, pomoći klubu i boriti se za Europu. Vidjeli smo što je ovaj klub sposoban učiniti i prošle sezone, nedostajalo je možda i malo sreće na kraju, ali siguran sam da to možemo ponoviti, ali uz još bolji konačni ishod. Ovo će, uvjeren sam, biti jedna jako lijepa priča," poručio je Kotarski koji će idućih godinu dana u Gorici biti na posudbi, a klub onda ima pravo otkupa ugovora od Ajaxa.

Vidjet ćemo već kroz prvih nekoliko tjedana priprema što ovaj dolazak znači za sudbinu Ivana Banića na golu Gorice.

(Foto: HNK Gorica)