°C 16

Toplak gurnuo Inter prema drugoligašima: Zaslužujemo mjesto na kojem se nalazimo!

26.06.2020.

Damir Žbulj

Zaprešićki Inter zakoračio je čvrsto prema Drugoj HNL, nakon poraza u Varaždinu, kojeg je svojim dolaskom preporodio Samir Toplak, legendarni bivši trener Žutih.

Branko Laljak imao je 'viziju', početkom godine dao je otkaz najdugovječnijem treneru, koji ga je godinama spašavao u prvoligaškom društvu. Naravno kako mu se sve na kraju obilo o glavu. Željko Petrović izdržao je na klupi tek do korone, dok nakon pauze Tomislav Ivković od 'tankog' kadra nije uspio stvoriti momčad sposobnu za pobjede.

U Varaždinu je Inter upisao deseti uzastopni poraz, čime je stao 'rame uz rame' s TŠK-om iz Topolovca, najgorim klubom u povijesti Prve HNL.

Ključni čovjek Toplakovog slavlja u Varaždinu bio je Jorge Obregon, koji je majstorski iskoristio ubačaj Petra Mamića i slabu reakciju obrane Intera. Matković je bio nemoćan...

Imali su Žuti nekoliko solidnih pokušaja, prije svih Postonjski i Komnen Andrić, koji je u sudačkoj nadoknadi pogodio okvir gola, ali to jednostavno nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat u ključnoj utakmici sezone.

"Žao mi je da nisam došao prije, što nisam imao više vremena da upoznam igrače, jer ih najbolje upoznaš kroz utakmice. Analizu neće biti teško napraviti, ali to će ostati za svlačionicu i za klub. Prema svemu, zaslužujemo mjesto na kojem se sada nalazimo," poentirao je na kraju trener Ivković.

Još je pet kola do kraja, Istra 1961 na pretposljednjem mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije bježi šest, a Varaždin ogromnih deset bodova. 

 

U srijedu 1. srpnja u Zaprešić stiže prvak Dinamo.