°C 15

Toplak ipak zadovoljan izvedbom na Rujevici

31.07.2022.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice uspjeli su na gostovanju u Rijeci, u trećem kolu SuperSport HNL-a, osvojiti bod, nakon što su bili u zaostatku od finiša prvog dijela...

Anthony Kalik zabio je za konačnih 1:1 u 77. minuti, nakon sjajne povratne lopte novopridošlog mladog Slovaka Vojtka.

Riječani su poveli pet minuta prije poluvremena, fantastičnim pogotkom Frigana, koji je opalio s 20-ak metara i nije Baniću dao nikakve šanse.

U samoj završnici utakmice mogli su i jedni i drugi do pobjede. Prvo je Kalik u drugoj minuti sudačke nadoknade propustio zabiti iz neposredne blizine, a onda je Selahi u zadnjim trenucima dvoboja, poslije pogreške Krizmanića, izašao sam ispred Banića, ali je loptu poslao pored gola.

Toplak je u početnu postavu na Rujevici stavio Banića, Raspopovića, kapetana Jovičića, Krizmanića, Vojtka, Pršira, Kalika, Mitrovića, Fruka, Golubickasa i Denija Jurića, koji se ozlijedio u prvom poluvremenu te je od 33. minute na terenu bio njegov prezimenjak Ante Matej.

Priliku su u nastavku dobili Wallace, Moussa Wague i Ndockyt, koji su ovog prijelaznog roka stigli u Goricu, a nakon ozljede se vratio i Joey Suk, koji je dobio zadnjih desetak minuta.

"Nikad nisam zadovoljan do kraja, ali ipak mogu biti zadovoljan, s obzirom na to kako se utakmica odvijala. Odigrali smo dobru utakmicu, ali smo imali intervala kad smo jako puno griješili. Momčad je vjerovala u sebe, radili smo konstantni pritisak drugo poluvrijeme, pogotovo nakon ulaska 'friški' igrača, koji su nam donijeli dimenziju više. Cijela ekipa je 'izvukla' te individualne greške koje smo radili," rekao je Toplak nakon susreta.

Sudac Pejin je sredinom prvog dijela svirao penal za Rijeku, ali je uz pomoć VAR-a ipak donio ispravnu odluku kako Krizmanić nije napravio prekršaj za najstrožu kaznu.

"Žao mi je što nismo od početka krenuli u utakmicu na ovaj način, da smo bili malo 'bahatiji' prema naprijed, možda bismo i izvukli nešto više. Međutim, zadovoljan sam jer nismo izgubili, a mogli smo i pobijediti..."

Gostovanje na Poljudu je odgođeno i Goričani će idući prvenstveni okršaj imati 13. kolovoza na svom travnjaku protiv Lokomotive.

"Mislim da je odlično što nas sad čeka mala pauza. Imamo neke igrače koji su ozlijeđeni pa će imati više vremena za oporavak. Imamo nove igrače koji će se još više zbližiti s ekipom i koji će se još više kondicijski spremiti. Bit ćemo kompaktniji i dobro ćemo iskoristiti ovu pauzu," naglasio je Toplak i dodao:

"Igrači će dobiti dva dana slobodno, zaslužili su, jer smo odradili dobru utakmicu u trkačkom dijelu. Bilo je borbenosti i agresije i bila je to onakva Gorica kakva bi trebala biti ..."

U srijedu će Gorica igrati prijateljski dvoboj s Rudešom, a u subotu će nogometaši turopoljskog prvoligaša odigrati međusobno trening susret.

"Nismo našli protivnika, ali će to biti ništa slabija utakmica, jer smo sada stvarno proširili momčad i imamo kvalitetan kadar," poručio je za kraj Toplak