°C 14

Talentirani vratar Gorice Josip Cundeković na popisu Roberta Jarnija za U-17 Euro

11.05.2023.

Damir Žbulj

Još jedan reprezentativni poziv stigao je u Veliku Goricu, na adresu Nogometne škole našeg turopoljskog prvoligaša! Mladi i talentirani vratar Josip Cundeković bit će dio hrvatske U-17 selekcije na skorašnjem Europskom prvenstvu u Mađarskoj, od 17. svibnja do 2. lipnja.

Izbornik Robert Jarni zvao je Cundekovića i u kvalifikacijama pa ovaj odabir proslavljenog Vatrenog i nije nekakvo iznenađenje.

Vratari hrvatske U-17 reprezentacije su još Jan Hlapčić iz Osijeka i Antonio Rajić iz Dinama.

“Pred nama je šest dana tijekom kojih ćemo kroz treninge nastojati dovesti igrače u optimalno stanje za nastup na vrlo zahtjevnom natjecanju. Ono što raduje jest odlično ozračje unutar momčadi, dečki su na okupljanje stigli puni optimizma i želje da na velikom natjecanju pokažu i potvrde svoj potencijal koji nedvojbeno posjeduju. Svjesni smo činjenice da je skupina vrlo zahtjevna, ali jednako tako znam da ćemo sve napraviti kako bismo u Mađarskoj ostvarili što bolji rezultat. Analizirali smo protivnike, naš je fokus usmjeren na utakmicu s Englezima jer je na svakom velikom natjecanju prva utakmica često od presudnog značaja. Vjerujem u momčad, znam da će dečki dati sve od sebe i da će se pokazati u najboljem svjetlu”, rekao je izbornik Jarni, a piše hns-cff.hr.

Mladi reprezentativci će u sklopu priprema za Euro odigrati prijateljsku utakmicu s juniorima Osijeka, a u utorak će otputovati u Mađarsku gdje će u skupini D igrati s Nizozemskom, Švicarskom i Engleskom.

Prvu utakmicu Hrvatska će odigrati protiv Engleske 18. svibnja od 20 sati u Balmazújvárosu, slijede utakmice protiv Švicarske 21. svibnja od 16:30 sati u Debrecenu i Nizozemske 24. svibnja od 15 sati u Balmazújvárosu.

Na Jarnijevom popisu su još i braniči Ante Utrobičić (Lokomotiva), Andrija Tomić (Osijek), Ljubo Puljić (Osijek), Marino Skelin (Hajduk), Marko Zebić (Dinamo), Noa Mikić (Dinamo), Ante Sušak (Dinamo), Duje Milišić (Hajduk), vezni igrači Sergej Levak (Roma), Antonio Kujundžić (Dinamo), Branko Pavić (Dinamo), Marin Ćalušić (Hajduk), Noa Skoko (Hajduk), Leon Ivančić (Lokomotiva) te napadači Filip Živković (Osijek), Leon Lalić (Red Bull Salzburg), Leo Rimac (Dinamo), Anton Matković (Osijek), Bartol Kardum (Lokomotiva) i Toni Majić (Dinamo).

 

 

(Foto: HNK Gorica)