°C 10

Svestrana i multitalentirana Iva Jerković briljirala na terenima Rafe Nadala

09.05.2022.

Damir Žbulj

Već smo pisali o mladoj velikogoričkoj sportskoj nadi Ivi Jerković, koja niže uspjehe i u tenisu, ali i u osnovnoj i glazbenoj školi.

Nije lako uz sve školske obveze, biti uspješna sportašica i k tome sjajna učenica u dvije škole!

Iva je polaznica je 6.a razreda OŠ Velika Mlaka i 5. razreda Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici.

Unatoč mnogobrojnim obavezama u dvije škole i ljubavi prema klaviru i glazbi, Iva strastveno trenira tenis od svoje šeste godine u zagrebačkom Teniskom klubu Zagi, a lani je pažnju privukla pobjedom na turniru 'Kinder Joy of moving Tennis Trophy', nakon kojeg je se družila s najboljim mladim tenisačima svijeta na međunarodnom Mastersu u Sportskom centru 'Rafa Nadal' u Manacoru na Mallorci.

Briljirala je Iva i u jakoj međunarodnoj konkurenciji, a osvojila je treće mjesto u paru sa Sofijom s Malte.

Ove godine Iva je odigrala već 22 meča. Jedan od važnijih odigrala je na Memorijalu 'Vlade Živkovića'. Na terenima Teniskog kluba Ponikve nastupilo je 16 djevojčica do 12 godina iz cijele Hrvatske, a  Iva je i u parovima i pojedinačno osvojila drugo mjesto.

Iva je vrlo pristojna, samozatajna i naizgled plaha djevojčica, ali na teniskim terenima 'rastura' i Velika Gorica će u budućnosti imati sjajnu tenisku zvijezdu: "Svaki gem finala je bilo napeto i svaki deuce je dobila Anamarija, koja je imala malo više sreće taj dan."

"Tereni su bili odlično pripremljeni, bilo je i dosta publike, ali smatram da smo nakon iscrpljujućih dvosatnih mečeva imali prekratke odmore između nastupa," komentirala je poput prave profesionalne tenisačice.

Osim tenisa, Iva se bavi i drugim sportovima. Sa svojom školskom ekipom natjecala se u odbojci, košarci i atletici i svaki put su se vratili s medaljom.

Trenutno se riprema za Prvenstvo Hrvatske u Čakovcu gdje će igrati s najboljim tenisačicama do 12 godina, ali, očekuju ih i mnogobrojni lokalnei turniri, kao i javni sat klavira i uspješan završetak školske godine.

Čestitamo roditeljima na odricanju i ustrajnosti, a Ivi želimo još puno osvojenih mečeva i sportskih uspjeha!