°C 29

Iva Jerković je nova mlada teniska zvijezda: Sada putuje na Mallorcu u sportski centar 'Rafa Nadal'

20.09.2021.

Damir Žbulj

Mlada Velikogoričanka Iva Jerković, polaznica je 6.a razreda OŠ Velika Mlaka i 5. razreda Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici, ali unatoč mnogobrojnim obvezama u dvije škole i ljubavi prema klaviru i glazbi, Iva strastveno trenira tenis od svoje šeste godine u zagrebačkom Teniskom klubu Zagi pod vodstvom omiljenog trenera Mide.

Iva je vrijedna i draga djevojčica, rođena 2010. godine, vrlo pristojna, samozatajna i naizgled plaha, no, na teniskim terenima ona 'rastura' i polako postaje nova teniska zvijezda Velike Gorice.

Vidjelo se to i na nedavnom turniru Kinder Joy of moving Tennis Trophy, održanom u Zagrebu na terenima Tenis centra „Dugave“ u organizaciji Teniskog kluba Movens.

U vremenu u kojem živimo počesto zaboravljamo kolika je važnost igre i kretanja za zdravi razvoj djeteta, a u školama se sve manje pažnje usmjerava na integritet i fair play koje djeca aktivno usvajaju upravo igrajući se skupa. Djeca imaju sve manje vremena za igru, a igra i zabava sve rjeđe podrazumijeva aktivno kretanje i druženje s drugom djecom.

Bilo je to peto izdanje turnira na kojem sudjeluju djeca do 12 godina iz 13 zemalja svijeta.

Turnir se održava u organizaciji Ferrero Grupe s ciljem promicanja aktivnog načina života među mlađim generacijama na međunarodnoj razini. U središtu projekta je čvrsto uvjerenje da će pozitivan stav prema kretanju današnju djecu sutra učiniti boljim odraslim osobama. Mladi tenisači sastat će se na preko 150 lokalnih turnira kako bi se zajedno zabavili u ime prijateljstva, zabave i fair playa.

U vrlo jakoj konkurenciji na zagrebačkom turniru Iva je u završnici nadmoćno nadigrala svoju suparnicu Miju Križaj iz Preloga – 4:0, 4:0 i sada ju očekuje igra i druženje s najboljim mladim tenisačima svijeta, pobjednicima lokalnih turnira koji će se u studenom susresti na međunarodnom Mastersu u Sportskom centru 'Rafa Nadal' u Manacoru na Mallorci.

Na pitanje je li bilo teško pobijediti Iva odgovara da je "bilo zabavno i da se veseli putu u Španjolsku!"

Želimo joj puno uspjeha i radosti u igri sa svojim vršnjacima iz cijeloga svijeta i nadamo se da će Ivina priča potaknuti i drugu djecu na igru i aktivno bavljenje sportom.