°C 19

Štiglec, Soldo i Pršir napunili osječku mrežu za nastavak fantastične serije

04.11.2023.

Damir Žbulj

Još jedna fantastična večer na našem Gradskom stadionu, nakon što je Gorica 'razbila' Osijek i na kraju slavila s uvjerljivih 3:0!

Turopoljski prvoligaš je bez poraza na svom terenu još od početka veljače i ta fantastična serija nepobjedivosti nastavlja se i dalje! Ove sezone stradali su u našem gradu, između ostalih, i Hajduk i Dinamo, a sada i Osijek, koji je 'popio' tri komada!

Gorica je svoju jedinu pravu priliku u prvom dijelu imala na kraju sudačke nadoknade i odmah ju je iskoristila. Munksgaard je ubacio iz auta u kazneni prostor Osijeka, lopta je došla do Matavža, koji majstorski pronalazi Štigleca, a gorički lijevi bek svojom desnicom hladnokrvno pogađa mrežu Malenice.

Već početkom nastavka Mierez je uspio svladatiBanića, ali je taj pogodak poništen zbog 'milimetarskog' zaleđa. Imali su Osječani puno prigovara na suđenje, u dva navrata su tražili kazneni udarac, jednom je sudac Strukan uz pomoć VAR tehnologije procijenio kako start Munksgaarda nad Mierezom u 20. minuti nije bio unutar domaćeg 16-erca, dok je u drugom dijelu igranje rukom Pršira, u gužvi ispred Banića, nije isprovociralo nikakvu reakciju iz VAR sobe.

Bijelo-plavi su u drugom dijelu pokušali napraviti pritisak na goričku obranu, ali bez pravih prilika i opasnih pokušaja prema domaćem vrataru, koji ovaj put nije niti trebao svojim intervencijama 'spašavati' svoju ekipu.

Možda bi ovaj dvoboj krenuo u nekom drugom smjeru da je Bukvić u prvom dijelu realizirao izvrsnu prigodu ispred goričkog gola, ali je pucao pored vrata. 

Sve je bilo odlučeno desetak minuta prije kraja, kad je Ndockyt sjajno podvalio loptu za Soldu, koji izlazi sam ispred Malenice i ne promašuje!

Za potvrdu ove fantastične pobjede, pred gotovo dvije tisuće gledatelja, pogodio je iz neposredne blizine i Jurica Pršir, nakon ubačaja Štigleca u kazneni prostor i dodavanja glavom Kreše Krizmanića!

Mogla je utakmica i ranije biti odlučena, dva zicera je u jednom napadu zapucao Pršir, dobru priliku nije iskoristio i Mitrović, a baš šteta što sjajan pokušaj glavom Tima Matavža s nekih 13 metara nije završio iza leđa Malenice, nego je odsjeo na gredi. 

Gorica je ovim slavljem preskočila Osijek na ljestvici i sada se apsolutno zasluženo nalazi na četvrtoj poziciji s 22 osvojena boda. U idućem kolu trenera Jeličića i njegove nogometaše čeka gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa.