°C 14

Spudić prvijencem srušio Belišće, Banić imao pune ruke posla: Lijep je osjećaj!

10.09.2020.

Damir Žbulj

Uz dosta muke prošla je Gorica prvu prepreku u novom izdanju Hrvatskog nogometnog kupa. Natjecanja u kojem je lani stigla do povijesnog uspjeha i plasmana u četvrtfinale...

Ove sezone letvica je podignuta na još veću razinu i očekuje se dodatni iskorak...

Trećeligaš iz Belišća je na Gradskom stadionu odigrao jako dobru utakmicu pa je kombinirana, ali i dalje respektabilna momčad turopoljskog prvoligaša imala dosta problema da dođe do nove pobjede.

Trenutak odluke dogodio se u 28. minuti, kad je Juraj Spudić sjajnim udarcem pospremio jednu izbijenu loptu u suprotni kut gostujućeg vratara. (VIDEO)

Dambrauskas je 'ispremiješao' početnu postavu, na vratima je bio Banić, u posljednju liniju vratio se oporavljeni Jovičić, drugi stoper bio je Nasiru Moro, dok je Spudić također dobio priliku od prve minute.

POVRATAK GOLUBICKASA

Uz Čanađiju i Suka u veznoj liniji bili su Gadže, Mitrović i Litavac Golubickas, kojem je ovo bio prvi nastup poslije neugodne ozljede i loma vilice još u lipnju, nakon pauze zbog korone. U špici je bio Dvorneković...

U nastavku su zaigrali i Krešo Krizmanić, Jiloan Hamad, još jedan oporavljenik, te Babec, Doka i Mudrinski.

"Lijep je osjećaj! Ovo mi je prvi gol za Goricu od kad sam stigao. Bila je teška utakmica, ali to smo i očekivali, bez podcjenjivanja protivnika. Kondicijski su nas jako iznenadili, čestitam suigračima na pobjedi i vrataru Baniću što je pokazao zašto je ovdje," rekao je nakon pobjede 21-godišnji čovjek odluke, koji je u početku zaigrao na lijevoj strani terena, ali ga je ubrzo trener prebacio na njegovu 'prirodnu' desnu stranu, gdje je i došao do pogotka.

"Nisam na lijevoj strani nikad igrao. Očito se nisam dobro snašao i drago mi je da je to trener prepoznao i vratio me na moju poziciju. Rekao sam si 'to je moja prilika', idem to ispraviti i sretan sam što sam zabio taj gol," istaknuo je Spudić, koji je prošle dvije sezone proveo na posudbi u Kurilovcu i sad se u dresu Gorice bori za svoje 'mjesto pod suncem'.

Predstava nije bila za pamćenje, imali su i gosti svoje prigode, Banić je imao dosta posla, no, u ovom trenutku najvažniji je rezultat i pobjeda, makar i minimalna.

"Belišće je odigralo super, mora im se odati priznanje. U Kupu je najbitniji prolaz, idemo dalje. Imali su dobrih šansi, ali zato sam ovdje, da obranim kad ima posla. Ovo je meni bila druga službena utakmica, ja branim u Kupu, Kale brani odlično u prvenstvu i moram iskoristiti svaku priliku i zašto sam doveden. Drago mi je da sam dao svoj doprinos," naglasio je rezervni čuvar mreže Gorice. 

Goričani se sada mirno mogu okrenuti nastavku prvenstvene sezone i pripremama za nastavak pobjedničkog niza i nedjeljno gostovanje kod Lokomotive.

Poslije tri odigrana prvenstvena kola jedino Gorica i Dinamo imaju maksimalan učinak.

 

HNK GORICA: Banić - Spudić (Krizmanić od 46'), Jovičić, Moro, Musa - Čanađija, Suk (Babec od 71') - Gadže (Hamad od 62), Mitrović (Mudrinski od 62'), Golubickas (Doka od 78') - Dvorneković. Trener Valdas Dambrauskas.