°C 7

Sopić vodi Goričane u borbu za opstanak

28.11.2022.

Damir Žbulj

Turopoljski nogometni prvoligaš pronašao je trenera koji će povesti klub u grčevitu borbu za opstanak. U nastavku sezone Željko Sopić trebao bi biti spasitelj Gorice!

"Svjestan sam situacije i idemo se što prije uhvatiti u koštac s problemom i raditi. Ispadanje nije opcija. S takvim sistemom i načinom rada ćemo krenuti od prvog dana i vjerujem da ćemo doći do željenog cilja," istaknuo je novi strateg.

Sopić je kao igrač nosio dresove Zagreba, Borussije Mönchengladbach, Slaven Belupa, Lokomotive...

Trenirao je Rudeš tri godine, nakon čega je preuzeo drugu momčad Dinama.

"Zatim sam dobio poziv za pomoćnog trenera prve ekipe, s najvećim gospodinom hrvatskog nogometa, pokojnim Zlatkom Cicom Kranjčarom. Nažalost, nakon nekih loših rezultata došlo je do smjene glavnog trenera, pa sam preuzeo klupu, vodio momčad u tri utakmice, a onda sam kratko bio i pomoćnik treneru Ivajlu Petevu."

Sopić je dvije godine trenerske karijere proveo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je bio pomoćnik Zoranu Mamiću u Al Ainu. Posljednji klub bio mu je azerbajdžanski Sabah, gdje je situacija bila slična ovoj u Gorici.

Mensur Mujdža, koji je Gricu vodio u susretu osmine finala Kupa u Šibeniku, bit će mu pomoćnik, a u stručnom stožeru bit će i Marko Krnjić.

"Znam ih već duži niz godina. S Krnjićem sam surađivao u Rudešu i obojica smo bili u Emiratima, iako ne u istom klubu. Vrlo dobro poznajem i kondicijskog trenera Gorice, Krešimira Šoša, s kojim sam imao prilike raditi u Dinamu..."

"Radujem se suradnji s novim stožerom, za koju vjerujem da će biti odlična!"

Pripreme za drugi dio sezone, koja kreće 18. siječnja odgođenim domaćim susretom s Varaždinom, počinju već ovaj tjedan u petak.

I dok je predsjednik Črnko u katarskoj Dohi na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije, novog trenera predstavio je sportski direktor Mario Brkljača: "Vjerujemo da će ekipi donijeti novu, pozitivnu energiju, pobjednički mentalitet koji nam je potreban i da će iskustvom kojeg ima pomoći Gorici da izađe iz trenutne situacije!"

Sad je vrijeme za pojačanja u igračkom kadru.