°C 16

Silvije Jenkač - Jenki zasluženo dobiva Memorijalni međunarodni turnir

09.11.2021.

Damir Žbulj

Košarkaški klub Velgor iz Velike Gorice u suradnji sa Zajednicom športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Košarkaškim savezom Zagrebačke županije i pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice i Zagrebačke županije s ponosom najavljuje 1. Memorijalni međunarodni turnir “Silvije Jenkač -Jenki” koji će se održati 18. i 19. prosinca 2021. godine u Velikoj Gorici.

U velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani okupit će se igrači rođeni 2007. godine i mlađi iz KK Marsonia, Slavonski Brod, KK Pepi sport iz Mostara, BIH, KK Velgor i BC San Pedro iz Malage, koje na turnir iz Španjolske dovodi Jenkijev učenik Davor Matković.

"Tijekom dva dana druženja obnovit ćemo sjećanje na Jenkija, Čovjeka, Trenera, mentora koji je svojim radom i životom zadužio sve nas i ujedno omogućiti mladim igračima da se upoznaju i steknu nova životna i košarkaška iskustva..."

"Pozivamo sve košarkaše i košarkašice, ljubitelje košarke i prijatelje da se svojim dolaskom prisjete Jenkija i daju podršku nekim novim klincima koje bi i on vodio da ga iznenadna smrt nije odvojila od obitelji i košarke," javili su iz Velgora.

Košarkaški klub Velgor osnovali su Silvije Jenkač - Jenki i Hani Istanbuli 2017. godine i prepoznatljiv je u radu s mlađim kategorijama na području grada Velike Gorice. Klub okuplja 100-tinjak djevojčica i dječaka u selekcijama od U-9 pa sve do U-19.

"U svojoj bogatoj karijeri uvijek je nalazio načina i snagu da pokreće nove, obnavlja stare klubove, ali nikad nije prestao biti učitelj, trener i prijatelj. Mnogo je klubova i košarkaša koje je dotaknuo svojim znanjem, no, svakako velikogorička košarka, pod svim imenima Radnik, Media, Gorica, te košarkaši iz Maksimira, Zrinjevca i Cedevite najviše su naučili upravo od Jenkija. Brojni igrači s kojima je radio ostvarili su zavidne karijere te nastupali i na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima te igrali Euroligu i NBA ligu. Od Marija Kasuna, Roberta Trohe, Marina Rozića pa do Damjana Rudeža, jednako kao i treneri koje je potaknuo i školovao tijekom karijere, među kojima su Tomislav Mijatović, Goran Patekar, Goran Bjedov, Davor Matković, Braslav Turić, Ivan Rudež, Hani Istanbuli..."

Silvije Jenkač - Jenki, rođen je 4. prosinca 1958 godine u Zagrebu a od 1977. godine započinje s trenerskim radom koji nije prestajao sve do zadnjeg dana 10. siječnja 2020. godine, kad je prerano preminuo.