°C 17

Praznik košarkaške mladosti na Memorijalu za Jenkija

21.12.2022.

Damir Žbulj

U Gradskoj sportskoj dvorani ponovno je održan Memorijalni turnir Silvije Jenkač - Jenki, koji se održava u spoemn na prerano preminulog košarkaškog stručnjaka, koji je ostavio dubok trag u velikogoričkoj, ali i hrvatskoj košarci, pogotovo u razvoju mladih igrača.

Zajedno s Hanijem Istanbulijem je 2017. godine osnovao KK Velgor, klub prepoznatljiv po radu s mlađim dobnim kategorijama i koji okuplja više od 100 dječaka i djevojčica u svim selekcijama, od U-9 do U-19.

Jenki s trenerskim radom nije stao sve do svog posljednjeg dana, 10. siječnja 2020. godine.

Na prvom izdanju Memorijala slavili su mladi košarkaši španjolskog BC San Pedro iz Malage, dok su ove godine pobjednički trofej podignuli igrači sarajevske Ilidže.

U finalu su bili bolji od vršnjaka Zagreba (97:66), dok je u borbi za broncu Mladost dobila Velgor (97:72).

Međutim, rezultat je i u ovom slučaju bio u drugom planu, a prvenstveno je bilo bitno prisjetiti se jednog istaknutog sportskog djelatnika, koji će ostati zauvijek upisan u povijesti velikogoričke košarke.

Hani Istanbuli posebno se zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj Memorijal za Jenkija i ove godine održi, od Zajednice sportskih udruga Velike Gorice i Zagrebačke županije.

Jedan ovakav turnir najmanje je što se može napraviti za Jenkija, a sada je na organizatorima da iz godine u godinu raste i broj klubova koji će sudjelovati, ali i kvaliteta.

Veliki doprinos u promociji turnira dao je naš proslavljeni bivši reprezentativac Damjan Rudež, koji je i otvorio turnir, a i podijelio nagrade na kraju natjecanja. Pridružili su mu se i Hani Istanbuli, Ida Jenkač, Zvonimir Kovačević, bivši igrač i trener KK Gorica te Darko Blažinčić, tajnik ZSUGVG. 

 

 

(Foto: KK Velgor)