°C 22

Šibenik prvi gost Gradskog stadiona: Najopasnije bi se sada bilo opustiti

28.08.2020.

Damir Žbulj

Prvu domaću utakmicu nove sezone nogometaši Gorice igraju u petak od 20 sati protiv Šibenika, 'starog' drugoligaškog suparnika, protiv kojeg je prije nešto više od dvije godine potvrđen ulazak u prvoligaško društvo.

Bila je to utakmica za pamćenje, Gorica je, pod vodstvom Ivana Preleca, u nemogućim uvjetima stigla do toliko željenog rezultata...

Sad su neka druga vremena, turopoljski prvoligaš već je izgradio svoje ime i poziciju među hrvatskom nogometnom elitom, dok je Šibenik tek na putu povratka na 'staze stare slave'.

Jasno je tko je veliki favorit u ovom dvoboju.

"Za svaku utakmicu se pripremamo kao da je najvažnija i ako tako ne razmišljamo propuštamo 'širu sliku'. Uvijek razmišljamo samo o narednom dvoboju, a tako je i ovaj put, protiv Šibenika. Novi su u prvoligaškom društvu, no, gledao sam ih protiv Rijeke i Varaždina, imaju dosta entuzijazma i želje za dokazivanjem. Hrabra su momčad, imaju svoj stil igre i imaju dosta tehnički potkovanih nogometaša. Sigurno nas ne očekuje lagana utakmica," poslovično je oprezan trener Valdas Dambrauskas.

Kvaliteta je praktički na svim pozicijama na strani Goričana.

"Pokazali smo u prva dva kola kako možemo dobiti svakog suparnika, a sad bi bilo najopasnije opustiti se i razmišljati kako smo dobri i kako će sve doći samo od sebe. Uzbuđen sam zbog prvog susreta na našem stadionu, veselim se, ali nažalost neće biti navijača. Trebamo se pridržavati pravila i nadati se kako će se brzo vratiti na tribine," naglasio je uoči dvoboja s ekipom koja je još uvijek bez bodova.

Inače standardni Suk, Hamad Jovičić u posljednje vrijeme daleko su od početne postave...

"Nakon svake utakmice imamo igrače s lakšim ozljedama, takva je situacija." Među njima je i novopridošli vratar Banić pa je rezerva Kahlini mladi Leon Išek.

"Sretan sam da se Suk vratio treninzima, a ostali bi trebali uskoro biti u punom pogonu. Hamad ima problema s ramenom, a Jovičić i Banić će se uskoro priključiti ostatku momčadi," pojasnio je litavski strateg.

Iako publike neće biti na tribinama, svi simpatizeri turopoljskog prvoligaša očekuju nova tri boda.

"Možemo svi u klubu obećati kako ćemo svaki put dati sto posto. Nogomet je samo igra, pobjede i porazi dio su procesa, a najvažnije je koji je naš idući korak. Uvijek to govorim svojim igračima, a ponovit ću i ovaj put - najveći izazov, najveći neprijatelj i najveći junak nalaze se u nama samima. S kakvim stavom izađemo na travnjak, tako ćemo i igrati. Ne bojim se niti jednog suparnika i uz sav respekt prema ostalim klubovima, naša najveća snaga je u našim glavama. Ako budemo motivirani, budemo li imali pravi pristup i ako zaista budemo to željeli, odigrat ćemo dobru utakmicu. Meni je uvijek najvažnije odigrati dobro, jer onda i rezultati moraju doći," filozofski je zaključio Dambrauskas.

Lijep je pogled na ljestvicu, jer samo Gorica, Dinamo i Hajduk imaju maksimalni učinak. Nadamo se kako će Goričani nastaviti tim putem...

U subotu će u trećem kolu HT Prve lige Rijeka u 'kvarnerskom derbiju' dočekati Istru 1961, dok je Hajduk na Poljudu domaćin Slaven Belupu. U nedjelju Lokomotiva gostuje u Varaždinu, a na Maksimiru se igra derbi Dinama i Osijeka.

HT Prva liga:
1. Dinamo 2 +7 6
2. HNK Gorica 2 +5 6
3. Hajduk 2 +3 6
4. Rijeka 2 0 3
5. Varaždin 2 -3 3
6. Lokomotiva 2 -5 3
7. Osijek 2 -1 1
8. Slaven Belupo 2 -1 1
9. Šibenik 2 -2 0
10. Istra 1961 2 -3 0