°C 6

Sara Habijančić srebrom u Kninu najavila svoj plasman na Svjetsko prvenstv

14.03.2022.

Damir Žbulj

Knin je bio domaćin tradicionalnog taekwondo turnira na kojem se okupilo čak 450 natjecateljica i natjecatelja iz čitave Hrvatske.

Ove godine Knin Open je bio i prvi kvalifikacijski turnir za ulazak u juniorsku reprezentaciju, koja će u kolovozu nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

TKD Velika Gorica je nastupio s četiri predstavnice, a najbolji rezultat ostvarila je Sara Habijančić, koja je upisala tri pobjede te je na kraju poražena tek u finalu.

Sara je s osvojenim srebrom ostala među glavnim favoritkinjama za odlazak na svjetsku juniorsku smotru!

Marinela Bašković i Sara Anđelić izgubile su svoje borbe za medalju, ali su ostala još dva kvalifikacijska turnira. Idući je u travnju u sklopu juniorskog prvenstva Hrvatske

"Sve tri naše članice su još 'u igri' i sigurni smo kako će dati još više na sljedećim turnirima, koje s nestrpljenjem očekujemo, kako bi pokušale izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu," javio nam je tajnik i trener TKG Velika Gorica Igor Matić.  

Dora Habijančić je na Knin Openu nastupila u kadetskoj konkurenciji te je odradila dobar turnir i u konačnici je s dvije pobjede i jednim porazom osvojila brončanu medalju.

"Čestitke curama na dobrom nastupu i želimo im puno uspjeha na nadolazećim turnirima," poručio je Matić.