°C 4

Sara Habijančić zlatom u Parizu do titule druge juniorke svijeta

28.11.2022.

Damir Žbulj

Pariz je bio domaćin velikom i jakom G2/E2 French Open Grand Prix turniru, koji je okupio više od 900 natjecateljica i natjecatelja iz 35 zemalja svijeta, a bodovao se za svjetsku WT rang listu!

Spektakularan uspjeh ostvarila je još jednom Sara Habijančić, koja je u Francuskoj predstavljala svoj taekwondo klub i grad Veliku Goricu!

Briljirala je u svojoj juniorskoj kategoriji do 59 kilograma te je u konačnici apsolutno zasluženo stigla do zlatne medalje!

Pobjeđivala je redom predstavnice Nizozemske, dvije suparnice iz Velike Britanije, a u finalu natjecateljicu iz Južne Koreje, domovine taekwondoa

"Sara je na ovom turniru bila izvrsna i ovaj put je otišla do kraja! Na ovom fantastičnom pohodu u borbi za medalju svladala je predstavnicu Velike Britanije, inače aktualnu viceprvakinju svijeta u njenoj kategoriji. U finalu je pak svladala predstavnicu Koreje i tako joj uzvratila za poraz u borbi za medalju na turniru u Bosni i Hercegovini," javio nam je tajnik i trener TKD Velika Gorica Igor Matić pa dodao:

"Ovo je Sari osma medalja s prestižnih G2 turnira, koje je redom odradila u Belgiji, Austriji, Luksemburgu, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Francuskoj te je osvojila jedno zlato, pet srebrnih medalja i dvije bronce!"

Ovim zlatom i uz novih 20 bodova Sara će završiti ovu godinu na nestvarnom drugom mjestu u kategoriji juniorki do 59 kilograma na WT rang listi te će tako na najbolji način zaokružiti svoj ciklus u juniorskoj konkurenciji!

Od iduće godine Sara se okreće seniorskim natjecanjima i novim izazovima koji su ispred nje, a sigurni smo kako novih uspjeha neće nedostajati!