°C 9

Rukometaši Gorice u neizvjesnoj završnici ostali bez bodova u Dubravi

12.09.2021.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice već su u prvom kolu nove sezone Paket24 Premijer lige imali veliki okršaj na gostovanju kod zagrebačke Dubrave.

Utakmica je opravdala epitet derbija, bila je zanimljiva i izjednačena do samog kraja, ali je domaćin na kraju ipak slavio rezultatom 29:27.

Na ulasku u zadnju minutu Dominik Gal je smanjio na samo pogodak zaostatka, ali je Dubrava uspjela sačuvati loptu i 15-ak sekundi prije kraja izboriti sedmerac kojeg je realizirao Ivan Barbić. Bio mu je to ukupno sedmi pogodak, a s linije sedam metara bio je nepogrešiv (4/4).

Goričani su slabije otvorili dvoboj, ali su borbenom igrom uspjeli u posljednjih deset minuta prvog dijela ući s minimalnim vodstvo, kad je Laljek realizirao sedmerac za 9:10.

Ipak, Dubrava je ponovno uspostavila svoj ritam i na predah otišla s 13:12 na semaforu.

Domaćin je bolje krenuo u nastavka, u nekoliko navrata je imao i 'plus četiri', ali je ekipa Andrije Nikolića uhvatila priključak i preko Luciana Bure u posljednjih deset minuta ušla samo s jednim golom zaostatka.

Međutim, ponestalo je snage i koncentracije za potpuni preokret.

Dubrava je imala odgovor na sve gostujuće nalete i bila je malo uspješnija u završnici.

Lucian Bura je predvodio je Goričane s osam golova iz deset pokušaja, dok je Juro Čakarić zabio šest komada, bez promašaja. Domaći su uspjeli zaustaviti Laljeka, koji je dao 'samo' četiri gola, za što mu je trebalo osam šuteva, a promašio je i jedan penal.

 

Mislav Turčić nije imao niti jednu obranu, dok je Sladoljev zaustavio šest protivničkih udaraca. Nisu vratar Dubrave bili ništa uspješniji, no, ipak je njihov napad bio malo precizniji. UZ Barbića, raspoloženi su bili i Turčić (5/5), Obradović (5/6) i Lisac (4/5).

U idućem kolu na rasporedu je 'najlakše' gostovanje, kod PPD Zagreba, koji je apsolutni favorit za bodove, no, rukometaši Gorice mogu u tom dvoboju prikupiti vrijedno iskustvo za nastavak sezone.