°C 19

Rukometaši Gorice se marljivo pripremaju za novu sezonu

13.08.2023.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice se od početka kolovoza marljivo spremaju za novu prvenstvenu sezonu u Paket24 Premijer ligi. Ekipa je doživjela značajne promjene, a nema više niti trenera Andrije Nikolića, koji je prihvatio ulogu da bude pomoćnik Slavka Goluže u Zagrebu...

Među vratnicama više neće biti legendarnog Tomislava Tompe Sladoljeva, napad više neće predvoditi Filip Goričanec, a otišli su i Tin Tomljanović i Adam Šalić.

Međutim, ponovno će lider momčadi na terenu biti Ivan Laljek, koji se vratio iz Slovenije, ponovno će dres Gorice nositi i kapetan Hrvoje Ceković, a veliko pojačanje bit će i vratar Marin Sorić, koji je stigao iz Moslavine.

"Imam 28 godina, inače sam iz Rijeke, a stižem iz Kutine, iz Moslavine, gdje sam igrao prošle sezone. Većinu karijere sam proveo u rodnom gradu, u redovima Zameta. Životni put me sada doveo u Zagreb, uspostavili smo kontakt s Goricom i veselim se novoj sezoni, nadmetanju i konkurentnoj ekipi. Vjerujem kako ćemo ispuniti sve ciljeve koji su pred nas stavljeni i kako ćemo svi zajedno uživati u dobrom rukometu," ispričao nam je Sorić.

Priliku u goričkom Premijerligašu dobit će i 'veliki i jaki' Vid Starčević iz Rudara iz Ruda, koji igra na poziciji kružnog napadača.

"Imam 23 godine, stigao sam iz Ruda. Jedva čekam početka nove sezone, jedva čekam da se što bolje uigramo i upoznamo. Idemo napasti to treće mjesto," naglasio je Starčević, koji će sigurno biti jedna nova snaga Gorice.

Ivan Laljek je 'domaći dečko' i ljubimac navijača, a sada će ponovno  'dirigirati' goričkom igrom: "Zadovoljan sam kako sam odradio sezonu u Sloveniji, razmišljao sam što ću dalje, a Uprava kluba je jako brzo reagirala. Bile su neke opcije za nastavak karijere vani, ali Gorica je bila jako korektna i dogovorili smo se. Sretan sam što se vraćam, klub je i dalje ambiciozan, slaže se jaka ekipa i veselim se novoj sezoni. Nadam se kako ćemo napraviti još jedan dodatni iskorak u odnosu na prošlu godinu," poručio je jasno!

'Pojačanja' će u narednoj sezoni biti i Matej Svržnjak i Niko Franković, koji se vraćaju nakon ozljeda.

Novi trener bit će Ivan Dragić, čime se nastavlja suradnja između Gorice i hrvatskog prvaka. Dragić je vodio mlađe dobne kategorije u Zagrebu, a trenutno je i aktualni hrvatski izbornik U-17 nacionalne izabrane vrste.
Dragić je imao itekako radno ljeto, sve do kraja srpnja radio je s mladim hrvatskim rukometnim nadama u reprezentaciji, a onda se početkom kolovoza posvetio Gorici.

Cilj je jasan, plasman u Ligu za prvaka, borba za novi izlazak u Europu, a kao velika želja u novoj sezoni bit će i plasman na završnicu Hrvatskog rukometnog kupa.