°C 6

Rendulić: Trebali smo otići na tri, četiri razlike

12.12.2021.

Damir Žbulj

Fantastičnu utakmicu odigrali su nogometaši Gorice na riječkoj Rujevici, kod trenutno vodeće momčadi HT Prve lige.Goričani deklasirali vodeću Rijeku: Lovrić i Delfi zabili za feštu na Rujevici.

U potpunosti su nadigrali suparnika i pobjeda je trebala biti uvjerljivija do konačnih 1:2 na semaforu.

"Čestitke igračima na stvarno jako dobroj partiji. Ponovno smo stvorili velik broj šansi, koje nismo zabili i na kraju uđemo nepotrebno u nervozu. Trebali smo otići prije na tri, četiri razlike i onda bi to bilo mirnije."

"Zadovoljni smo kako smo igrali, zadovoljni smo s tri boda i zadovoljni smo kako smo konačno pobijedili neku momčad iznad nas na ljestvici. Trebali smo puno prije riješiti utakmicu, na kraju teška pobjeda, ali slatka," naglasio je nakon slavlja trener Krunoslav Rendulić, koji je ponovno morao u ranoj fazi utakmice raditi promjene u sastavu.

Na listi ozlijeđenih našao se i Toni Fruk, ali ga je mladi Iranac Younes Delfi sjajno nadomjestio, a zabio je i pogodak odluke.

"Imamo u posljednje vrijeme dosta peha s ozljedama. U prošloj utakmici smo u prvih 35 minuta imali dvije prisilne izmjene, sad se ozlijedio i Fruk. Imamo širok kadar, imamo momke koji dobro treniraju, koji iskoriste priliku kada ju dobiju i drago mi je da se konkurencija za početnih 11 proširila. Nažalost, ne mogu igrati svi, a na igračima je da čekaju svoju šansu i da ju iskoriste," dodao je Rendulić pa najavio okršaj sa Šibenikom iduće subote na velikogoričkom Gradskom stadionu:

"Pred nama je izuzetno opasna utakmica, možda i najteža ove polusezone. Euforija će zavladati, sad će svi očekivati kako ćemo lako dobiti Šibenik. Ali, nema lakih protivnika i ako niste maksimalni i ako ne dajete sve od sebe, do bodova ne možete doći..."

"Na nama je da sada stišamo malo ovu euforiju, da se pripremimo dobro za Šibenik i da odemo na zimsku pauzu s nova tri boda," jasno je poručio za kraj.

Gorica je na Rujevici imala podršku nekolicine najvjernijih navijača, a na povrtaku na Gradski stadion priređen im je 'vatreni' doček.