°C 6

Prvijenac Steenvoordena nedovoljan: Beli započeo preokret Lokosa, Gorica sve dalje od Europe

09.03.2020.

Damir Žbulj

Litavski trener Valdas Dambrauskas doživio je prvi poraz na klupi Gorice od kad je došao na mjesto Sergeja Jakirovića. Pobjeda nad Istrom donijela je optimizam, remi u Varaždinu zabrinutost, a domaći 1:3 poraz od Lokomotive miljama je udaljio Goričane od borbe za Europu.

Osijek na petom mjestu ljestvice HT Prve lige sad bježi velikih sedam, a Hajduk na četvrtom mjestu deset bodova...

Dambrauskas je napravio nekoliko promjena u početnoj postavi u odnosu na utakmice s Puljanima i Varaždincima, 'upali' su Babec i Golubickas, koji je ovih dana zaradio titulu najboljeg mladog nogometaša Litve i novi poziv za seniorsku reprezentaciju. Na klupi su završili Hamad i Dvorneković.

Otvaranje utakmcie bilo je 'vatreno', jer je nakon dalekometnog topovskog udarca Karačića s 30-ak metara Kahlina tek odbio loptu na glavu Uzunija, koji je srećom bio u zaleđu. POgodak nije priznat, što je i potvrdio VAR.

Gorica je odgovorila slabim udarcem Lovrića i zicerom Cherifa Ndiayea, koji je potpuno van golgeterske forme, a u izglednoj prilici pucao je ravno u vratara Grbića.

Sredinom poluvremena prvi pokušaj imao je i Iyayi Atiemwen, bivši igrač Gorica, a sada član Dinama na posudbi u Lokosima. Njegov lukavi pogodak u drugom poluvremenu pokazao se ključnim u preokretu gostiju.

U ostatku prvog poluvremena istaknuo se Lovrić, koji je nekoliko puta u kontranapdu bježao obrani Lokomotive, ali nije bilo mirnoće i preciznosti u njegovim udarcima. Najveću opasnost kreirao je u sudačkoj nadoknadi, lopta je završila u korneru iz kojeg su domaći postigli pogodak. Međutim, sudac Zebec svirao je prekršaj u napadu, što je kasnije potvrdio VAR.

S početnim rezultatom tako se krenulo u nastavk dvoboja, ali takvo stanje na semaforu nije dugo trajalo.

Golubickas je u 53. minuti ubacio iz kuta, Joey Suk je vratio loptu na peterac, gdje je Steenvoorden, leđima okrenut protivničkim vratima, glavom uspio poslati loptu u mrežu i prevariti sve u obrani Lokosa. Bio je to nizozemskom stoperu prvijenac u dresu Gorice.

Reakcija gostiju bila je ubojita i do kraja su iza leđa Kahline završila njihova tri udarca.

Pola sata prije kraja ukazao se velikogoričkim navijačima jako dobro poznati Beli, koji je majstorski iskoristio slabo istrčavanje kapetana Gorice. Loše je odbio jedan ubačaj s desne strane, lopta je stigla do bivšeg igrača Gorice, a on je odmjerenim udarcem pogodio u gornji suprotni kut.

Deset minuta kasnije sjajno je novi ubačaj s desne strane iskoristio Uzuni. Prvi udarac Kahlina je odbio, ali je lopta nesretno završila ponovno kod nezaustavljivog albanskog internacionalca i nakon toga završila u mreži.

Ubacio je tada Dambrauskas prvo Mudrinskog umjesto Babeca i Maslowskog umjesto Čanađije, imao je nakon toga i Lovrić jednu dobru prigodu za izjednačenje, ali je tri minute prije isteka regularnog vremena ponovno u prvom planu Uzuni. Nakon još jednog centaršuta s desne strane Kastratija nebeskim skokom i sjajnim udarcem glavom ponovno je matirao Kahlinu.

U samom finišu mogla je Gorica zakomplicirati dvoboj, Mudrinski je dva puta bio u izglednoj situaciji, ali jednom je lopta završila u bloku, a drugi puta pored gola Lokomotive.

Goričani su utakmicu završili s desetoricom na travnjaku, jer je zbog ozljede travnjak morao napustiti Dario Špikić, koji je u igru ušao 15-ak minuta prije kraja umjesto Golubickasa.

Jedini žuti karton na susretu zaradio je zbog simuliranja Kristijan Lovrić i njega zbog suspenzije neće biti u subotu na često neugodnom gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa...

(Foto: NK Lokomotiva Zagreb)