°C 10

Prva provjera s Prelecovom Istrom, Goričane testira i Jovičevićev Dinamo

13.05.2020.

Damir Žbulj

Turopoljski prvoligaš vratio se ovog tjedna zajedničkim treninzima u kompletnom sastavu, a prije početka nastavka ove turbulentne sezone obilježene pandemijom koronavirusa trebat će i odigrati nekoliko pripremnih utakmica kako bi se uhvatila prava forma za sve izazove.

Idući tjedan, u srijedu 20. svibnja, Goričani će snage odmjeriti s Istrom 1961, koju s klupe vodi Velikogoričanin Ivan Prelec.

Puljani su bili prvi suparnik kad je Valdas Dambrauskas krajem veljače preuzeo klupu i tada je ostvarena 3:1 pobjeda.

Zanimljivo kako će se dvoboj odigrati na stadionu Kantrida u Rijeci od 17 sati, naravno bez prisustva gledatelja.

Samo tri dana kasnije na redu je nova provjera, kod lidera i aktualnog prvaka Dinama na Maksimiru, s početkom u 18 sati. Plavi su u doba korone promijenili trenera, umjesto Bjelice je seniorsku momčad preuzeo Igor Jovičević, koji je u mladosti bio naš sugrađanin u Velikoj Gorici, a prve nogometne korake napravio je u Radniku, gdje je njegov otac Čedo bio trener.

Posljednji pripremni susret Gorica će imati 30. svibnja od 17 sati, na svom travnjaku protiv Varaždina. Također bez navijača na tribinama.

Dambrauskas dobro pamti okršaj u Varaždinu s početka ožujka, kad je Lovrić iz penala u posljednjoj sekundi sudačke nadoknade spasio bod.

(Foto: HNK Gorica)