°C 5

Pršir zadovoljan 'nulom' s Farmaceutima, Gorica ima dva boda prednosti ispred Šibenika

07.05.2023.

Damir Žbulj

Nakon 'nule' protiv Slaven Belupa nogometaši Gorice još su jedan korak bliže prvoligaškom ostanku. Prednost ispred Šibenika sad je dva boda, još su tri kola do kraja, a ne smijemo zaboraviti i da Sopićeva momčad ma bolji međusobni omjer sa Šibenčanima, što bi u konačnici isto moglo biti od presudne važnosti.

Utakmica s Farmaceutima nije bila za pamćenje, ali bod je 'u džepu'...

"Bila je i velika vrućina i vidjelo se kod obje ekipe da nema te energije koja je prisutna inače. Bila je to utakmica s malo šansi, ali moramo biti zadovoljni s tim bodom," rekao je nakon dvoboja kapetan Jurica Pršir.

Gorica je tijekom dvoboja imala tek nekoliko opasnih situacija, a svi na stadionu su se 'zaledili' kad je Mihalić ispalio projektil u zadnjoj minuti sudačke nadoknade, ali je Radošević, koji je među vratnicama zamijenio ozlijeđenog Banića, bio spreman te je iščupao loptu ispod grede te je pokazao da ima svoje mjesto u ovoj ekipi.

"Pala nam je koncentracija u završnici, ali Božo nas je stvarno spasio. Nismo opet primili gol, ali nismo niti mi stvorili nešto izrazitih prilika. Niz bez poraza ide dalje," istaknuo je Jura.

Sopić je u nastavku uveo Majstorovića, Vujnovića, Matavža, Kapulicu i u završnici Krizmanića umjesto Steenvoordena.

U dva navrata domaći su tražili kazneni udarac, nakon starta na Vujnoviću u 78. minuti čekala se i odluka VAR sobe, ali na kraju nije bilo ništa od penala...

"Htjeli smo taj trobod, ali na terenu je bilo jako, jako vruće. Ubilo je to ritam ove utakmice, ali rekao sam dečkima prije utakmice, ako već ne možemo zabiti i pobijediti, ne smijemo primiti gol. Tako smo se postavili, čekali smo svoje šanse, na kraju se dogodi da vam može 'nešto' zalutati u gol. Nema se tu što pametno dodati, zadovoljni smo s ovim bodom," jasno je poručio Sopić.

"Drago mi je zbog igrača da što više ljudi dolazi na naše utakmice. Nažalost, bila je neka 'pasja vrućina' i bilo je teško igrati. Nije to neko opravdanje, nije bila utakmica na nekoj visokoj razini, možda je to bilo zbog važnosti. Pokušali smo, mijenjali smo igrače u ofenzivi, ali nije išlo. Još uvijek smo u dobrom nizu neporaženosti i samo tako trebamo nastaviti..."

"Najvažnije je da nismo primili gol," rezolutno je dodao pa istaknuo:

"Htjeli smo zaista pobijediti, promijenili smo sve pozicije naprijed, ali nešto se pita i Slaven Belupo. Nismo zabili iz nekih svojih šansi, na kraju znaš da se uvijek može dogoditi nešto nepredvidivo i da možeš izgubiti utakmicu u zadnjoj minuti. I to bi nama jako teško palo u ovoj situaciji. Napravili smo trening nakon utakmice, odmorit ćemo se dva dana i onda kreću pripreme za utakmicu u Puli."

"Treba biti realan. Bili smo na 'minus deset', sada smo na 'plus dva'. Dobro ćemo se pripremiti, Istra igra jako lijepo, ali siguran sam ako ćemo biti na pravoj razini kako ćemo se vratiti s bodom ili bodovima!"

Iduće subote na rasporedu je gostovanje u Puli kod Istre, posljednja domaća utakmice je protiv Varaždina, a na kraju sezone Goričani idu na Maksimir kod prvaka Dinama. Nadamo se kako će borba za opstanak biti odlučena i prije posljednjeg kola...

"Istra je jedna jako dobra ekipa, teško je tamo igrati, ali nama su potrebni bodovi i idemo tamo po sva tri," kapetanski je poručio Pršir.