°C 14

Pršir u završnici zabio za pripremnu pobjedu nad Istrom

22.12.2022.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odradili su i drugu provjeru na pripremama za nastavak sezone, u Medulinu su s minimalnih 1:0 svladali Istru 1961.

Pogodak odluke zabio je Jurica Pršir u samoj završnici dvoboj, iz kaznenog udarca, kojeg je izborio Mitrović

Trener Željko Sopić je ovaj susret odigrao s dvije različite postave, od prve minute su krenuli Žiger, Jug, Matković, Bralić, Korca, Julardžija, Francois, Fućak, Kapulica, Petković i Jurić, dok su u nastavku priliku dobili Banić, Skrbin, Krizmanić, Steenvoorden, Raspopović, Pršir, Mrzljak, Cruz, Mitrović, Prokop i Vujnović.

Ovo je treći tjedan priprema i puno treninga je iza nogometaša Gorice.

No, plan je da se idući tjedan radi još više, bez puno odmora. Režim je ozbiljan, ali i situacija u kojoj se turopoljski prvoligaš nalaz je izuzetno ozbiljna.

"Bila je ovo jedna 'tvrda' utakmica s obje strane. Pobijedili smo, to je najvažnije, ali u ovoj fazi priprema su 'noge teške' i dosta smo umorni, ali zalaganje nije izostalo. U oba poluvremena je pristup bio dobar, normalno je da pripreme moraju biti teške, još nas čekaju tri tjedna, ali jedna čekamo nastavak sezone," poručio je Pršir iz Medulina.

Borba za prvoligaški opstanak nastavlja se 18. siječnja, odgođenim susretom 17. kola, doma protiv Varaždina, a tri dana kasnije na rasporedu je gostovanje kod Dinama na Maksimiru. Sopić ima zadatak podignuti ekipu s dna ljestvice, Gorica ima samo sedam bodova, ali dobra je vijest da Šibenik ima tek šest više, uz jednu odigranu utakmicu više.