°C 10

Povratak kapetana, prvijenac u remiju s Kustošijom zabio Liberijac Nimely

26.02.2021.

Damir Žbulj

U iščekivanju nastavka pobjedničkog niza i dolaska Istre na Gradski stadion, nogometaši Gorice odigrali su trening utakmicu s drugoligašem Kustošijom.

Trener Siniša Oreščanin priliku je dao igračima iz drugog plana, novim akvizicijama i ponekom junioru, a najznačajnija stvar je da se među vratnice vratio Kristijan Kahlina...

Kapetan je posljednji put branio krajem prošle godine u spektakularnom slavlju na Poljudu, gdje je i ozlijedio tetivu na prstu lijeve ruke, no, sada je izgleda ponovno sve u redu i mogao bi se već u nedjelju vratiti u početnu postavu, dok će Ivan Banić preseliti na klupu.

Kahlina je i prvi kapitulirao na ovom susretu, sredinom prvog dijela, kad je Fran Brodić kaznio pogrešku Nasiru Mora.

Konačnih 1:1 u finišu prvog poluvremena postavio je novopridošli liberijski napadač Sylvanus Nimely, poslije dobre akcije Mora i Doke te atraktivne egzekucije.

Šteta što je pokušaj Josipa Ivana Zorice završio na gredi...

U nastavku je Oreščanin napravio osam promjena, svoje minute na golu dobio je i Leon Išek, a priliku za dokazivanje i nekoliko juniora. Gorica je dominirala, ali do prave prilike i pobjedničkog pogotka nije stigla.

U posljednjoj liniji obrane, ispred kapetana Kahline, u početnoj postavi bili su Doka, Moro, Zavalić i Keita, koji je već i protiv Lokomotive dobio minutažu na lijevom boku. U veznoj liniji gotovo cijeli dvoboj odigrao je i Junior Martinsson Ngouali, povremeni reprezentativac afričkog Gabona i još jedno zimsko pojačanje, dok su svih 90 minuta dobili i Jurica Pršir, Golubickas i Zorica. Sat vremena na terenu je bio i Josip Mitrović, dok je strijelca Nimelyja u 81. minuti zamijenio Krznarić.

U drugom dijelu u igru su ušli još i Musa Muhammed, Kovačić, Jug, Glasnović, Đopar i Gajić.

Utakmica s Puljanima na Gradskom stadionu igra se u nedjelju od 15 sati. Goričan su na sjajnoj trećoj poziciji s 43 boda, pet manje od Osijeka i Dinama te čak 11 više od Rijeke. 

(Foto: HNK Gorica)