°C 6

Povratak gledatelja na stadione

08.06.2020.

Damir Žbulj

Izuzetno povoljna epidemiološka situacija u Hrvatskoj omogućila je drastično popuštanje mjera borbe protiv koronavirusa pa će tako od narednog vikenda i gledatelji moći prisustvovati sportskim natjecanjima na otvorenom.

Potvrdio je to ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak: "Preporučit ćemo određene mjere kojih će se svi klubovi, kao i gledatelji morati pridržavati, ali od predstojećeg vikenda klubovi HNL-a moći će utakmice igrati pred navijačima!"

Prvoligaški nogomet vratio nam se prije nekoliko dana, Gorica je odigrala 'nulu' u Koprivnici, Inter je nesretno poražen na Poljudu, a u četvrtak se upravo igra 'županijski derbi' u Zaprešiću, Ta utakmica ostat će zatvorena za javnost, ali od idućeg kola gledatelji bi mogli natrag na tribine. 

Gorica 17. lipnja igra u Osijeku, a Inter dan ranije u Puli kod Istre, veliki derbi začelja. 

Velikogoričani sada s velikim nestrpljenjem čekaju 20. lipnja i veliki nogometni spektakl na Gradskom stadionu i dolazak Dinama. Jasno je kako će se taj okršaj igrati uz navijače na tribinama. 

Naravno, neće sva mjesta biti ispunjena, broj će biti ograničen, a objavit će se i epidemiološki okvir o postupanju klubova i gledatelja.

Povratak ljudi na stadione još je jedan korak prema normalizaciji života, sportski okršaji ponovno će imati svoju kulisu, a ova odluka omogućit će i klubovima barem neku zaradu od prodaje ulaznica.

Capak je najavio kako će se odluka provoditi ili od 12. ili od 14. lipnja.

Ovo će omogućiti i svim drugim sportskim manifestacijama na otvorenome u narednim tjednima i mjesecima, od atletskih pa do malonogometnih, da se održe pred gledateljima.