°C 14

Povijesni susret Udarnika i Podravke Vegete u osmini finala Hrvatskog rukometnog kupa

23.02.2023.

Damir Žbulj

Gostovanje Podravke Vegete bilo je na više razina povijesno za ženski rukomet u Velikoj Gorici. Nikad jedan takav klub, koji je 1996. godine imao prvakinje Europe, klub koji je 26. puta bio najbolji u Hrvatskoj i koji u vitrinama ima 24 trofeja pobjednica Kupa, nije stigao na dvoboj s našim Udarnikom...

Stigla je u Veliku Goricu i legendarna Snježana Petika, možda i naša najbolja rukometašica svih vremena, koja danas svoje znanje kao klupska trenerica prenosi mladim igračicama Podravke.

Kao uvertira u susret osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa dvije prijateljske utakmice odigrale su i mlađe selekcije oba kluba i brojna publika u Bakariću zaista je mogla uživati.

"Želim zahvaliti Udarniku i publici u Gorici što su danas priredili prekrasan sportski dan. Čestitam našim curama na prolasku u četvrtfinale Kupa. Mi se sad okrećemo suboti kada nas očekuje utakmica s Trogirom gdje očekujem da obrambeno izgledamo bolje nego danas," rekao je nakon 43:23 pobjede trener koprivničke ekipe, za plasman u četvrtfinale Hrvatskog rukometnog kupa. 

Udarnice su jako dobro otvorile utakmicu, imale i prednost u početnim minutama, ali razlika u kvaliteti između goričkog drugoligaša i aktualnih viceprvakinja Hrvatske jednostavno je prevelika i Podravka je već do poluvremena demonstrirala svoju klasu, a konačnih 20 razlike je realni odnos snaga na parketu srednjoškolske dvorane...

Međutim, brojni gledatelji nisu došli s nadom u neko iznenađenje, nego su stigli pljeskom pružiti podršku Udarniku, za sve ono dobro što je napravljeno u posljednjih nekoliko godina, ali i uživati u atraktivnim potezima kvalitetnih Koprivničanki.

"Čestitam mojoj ekipi na pobjedi i prolasku dalje u Kupu, a zatim i Udarniku na fer igri. Odigrale smo kako je trener tražio od nas, ali smo ušle malo nervozno u utakmicu no to smo ispravili. Popravile smo obranu i dalje dolazile do lakih i brzih pogodaka te zasluženo slavile," istaknula je Katja Vuković, koja je predvodila pobjednice s 12 postignutih golova.

Iskazala se i reprezentativka Lucija Bešen na gostujućim vratima s 12 obrana, a raspoložene su u dresu Podravke bile i Nikolina Zadravec, Ana Turk, Sara Šenvald, Tina Barišić, Ema Guskić, dok 'Kraljice šoka' Dora Kalaus i Andrea Šimara nisu niti trebale dati svoj doprinos u napadu.

Prvo ime Udarnica bila je Bernarda Mostarlić s osam postignutih golova, dok su Nikolina Laco, Ela Bajkuša i Diana Vincek postigle svaka po tri. Andrea Antonić zabila je dva komada, dok su jednom mrežu Podravke pogađale i Anja Haramina, Nera Butković, Anja Jambrešić i Lana Vrabelj. Posebno će ovu utakmicu pamtiti i vratarke Lena Dunđerović i Lea Krznar, baš kao i Magdalena Jurić, Lea Bošković, Iva Štefan i Franka Gvardiol, koja je nakon utakmice s Podravkom mogla uživati i u nastupu njemačkog RB Leipziga u Ligi prvaka i pogotku njenog brata Joška, našeg sjajnog hrvatskog reprezentativca, za 1:1 protiv Manchester Cityja.

Večer za lijepo sjećanje!

Posebnog razloga za slavlje imale su i U-12 igračice Udarnika, koje su u svom prijateljskom dvoboju bile bolje od vršnjakinja Podravke, dok je U-14 selekcija Koprivničanki ipak bila prejaka za mlade Udarnice.

Seniorska ekipa pod vodstvom sjajnog trenera Darija Zrnića vraća se u realnost 2. HRL Zapad već u subotu protiv Murvice, a dvoboj 14. kola na rasporedu je od 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

Udarnik drži drugu poziciju na ljestvici s bodom prednosti ispred druge ekipe Lokomotive, ali i četiri boda minusa od vodećeg Rudara iz Labina, koji je ove sezone na najboljem putu da izbori plasman u prvoligaško društvo. Uz dugogodišnji kvalitetan rad pod vodstvom predsjednika Mučnjaka, ali i izdašniju podršku lokalne zajednice, možda ćemo i Udarnik gledati u najvišem rangu hrvatskog ženskog klupskog rukometa. Takvo nešto niti sada nije samo neka pusta želja, nego i realna budućnost.

Ostvarit će se taj udarnički san, prije ili kasnije!