°C 5

Povijesni rezultat goričkih nogometašica za ulazak u prvoligaško društvo!

22.05.2023.

Damir Žbulj

Savršen nogometni vikend za turopoljski nogomet zaključile su nogometašice Gorice, koje su u uzvratnom susretu kvalifikacija za ulazak u 1. HNLŽ s minimalnih 1:0 svladale ŽNK Međimurje Čakovec.

Prvi dvoboj završio je bez pobjednica, rezultatom 1:1, uz gol Perice Cicijelj.

U uzvratnom dvoboju odigrano na pomoćnom terenu Gradskog stadiona pogodak odluke zabila je Mia Kalašić iz penala u finišu prvog poluvremena!

 

U prvih 11 bile su Mihaela Ban, Sanni Valila, Emili Karagić, Sara Klarić, kapetanica Cicijelj, Vanessa Hansen, Andrea Godinić, Barbara Legin, Nika Tokić, Mia Kalašić i Ana Pavičić. 

ŽNK Gorica Kömmerling je pod vodstvom trenera Marka Biljana na putu do titule prvakinja u 2. HNLŽ Skupina A upisala 13 uzastopnih pobjeda i tek jedan poraz te je s 39 bodova osvojila prvo mjesto. ŽNK Pregrada osvojila je pet bodova manje, a ŽNK Neretva je ostala na 30 bodova. Cicijelj je zabila 15 od čak 72 gola Goričanki, Andrea Godinić je dodala 11 komada, a Vanessa Lynn Marie Hansen je precizna bila devet puta. Mrežu protivnica tresle su i Mia Kalašić (6 golova), Tara Grubešić, Nika Tokić (4 gola), Anita Straka, Jelena Dizdar, Emili Karagić (3 gola), Isabella Lucija Van As, Barbara Legin (2 gola) te Rajna Franulić i Sanni Katriina Valila (1 gol).

"Čestitke svim sudionicima ovog dvoboja! I suparnicima, koji su bili sjajni, a naravno i svim djevojkama koje su bile dio ove teške sezone, punu izazova. Čestitke mom stožeru, Tihomiru Perekoviću i Ivanu Zagorcu, kao i Ladi Rojci, Anamariji Šešljagi. Pod dojmom smo svi, emocije se nisu slegle i ne znam što pametno reći, osim da smo se iscrpili i fizički i emocionalno. Znamo da je curama Prva liga prošle sezone izmakla za dlaku i sve im je to 'visilo nad glavom'..."

"Stvarno sam presretan što su cure uspjele!"

"Ovo nije bila jedna od naših boljih utakmica. Teško je bilo trčati, dodavati, ostvariti neke taktičke zamisli. Cure su dale sve od sebe, a Međimurje je isto jedna kvalitetna ekipa, s čime se ove sezone i nismo baš susretali prečesto. Ovo je njihov uspjeh i ja im još jednom čestitam," poručio je emotivno trener Biljan i naglasio:

"Hvala navijačima, hvala svima koji su nas došli podržati. Trebalo nam je to, a i to je isto jedna od stvari na koje nismo navikli. Bio je to jedan novi ambijent za nas. Hvala im! Proslavit ćemo ovo naravno, bez daljnjega!"

 

Naslov prvakinja Hrvatske ove sezone su osvojile nogometašice Osijeka, a nadamo se kako će igračice ŽNK Gorica Kömmerling imati što za reći u najvišem rangu hrvatskog ženskog klupskog nogometa u idućoj sezoni.

Ovo je zaista povijesni uspjeh za naš nogomet, jer Gorica je 5:2 pobjedom nad Varaždinom potvrdili svoj prvoligaški opstanak, klub ima ekipe u Prvoj HNL i u kategoriji pionira, kadeta i juniora, a sada su im se priključile i djevojke!