°C 8

Pioniri Gorice ponovno među najboljima na 'maloj' Kutiji šibica

03.01.2024.

Damir Žbulj

Treću godinu u nizu pioniri Nogometne škole HNK Gorica su među najboljim ekipama na 'maloj' Kutiji šibica, odnosno Otvorenom prvenstvu Zagreba, koje se u dvije dobne kategorije, za pionire rođene 2009. i 2010. godine te mlađe pionire rođene 2011. i 2012. godine, održava u sklopu legendarnog zagrebačkog malonogometnog turnira. 

Ukupno su sudjelovale 64 momčadi, a Gorica je u konkurenciji pionira imala dvije ekipe, koje su obje prošle skupinu. U nastavku natjecanja prva ekipa je stigla do polufinala, gdje je poražena od Futsal Dinama s 2:0.

U dvoboju za treće mjesto Gorica je s 5:0 nadigrala NK Studentski grad i tako zasluženo osvojila brončanu medalju. U finalu su pioniri Varaždina bili bolji od Futsal Dinama.

Titulu najboljeg igrača turnira osvojio je Dominik Pavlina iz Varaždina, najbolji strijelac bio je Josip Purgar iz Futsal Dinama, dok je za najboljeg vratara proglašen Myroslav Karkachov iz Gorice, koju s klupe vodi Boris Trivunov.

Varaždinci su slavili i u konkreciji mlađih pionira, gdje su u finalnom dvoboju bili bolji od vršnjaka Nogometne škole Dinama.

Pioniri Nogometne škole HNK Gorica su prošle sezone osvojili prestižni trofej, a godinu prije bili su drugi.