°C 16

Peti poraz u nizu

17.09.2022.

Damir Žbulj

Ponovno su Gorica i Osijek na Gradskom stadionu igrali u nemogućim, 'vaterpolskim' uvjetima, baš kao i u svibnju prošle godine. Travnjak je i ovaj put bio potopljen, na velikom dijelu terena lopta nije odskakala, nego je zapinjala u lokvama vode, ali opet to nije bilo dovoljno da se utakmica odgodi, nego se moralo igrati...

Prošli put je Gorica slavila golom Jovičića, a ovaj put je Osijek uzeo sva tri boda, pogotkom Šime Gržana iz 18. minute dvoboja.

I u takvim uvjetima imala je Gorica inicijativu i više pravih prilika. U prvom poluvremenu opasno su prijetili i Fruk i Deni Jurić, a gostujućem zgoditku prethodio je 'zicer' Joeyja Suka, koji nije u izglednoj situaciji uspio kvalitetno zahvatiti loptu. Ivušić je ukrotio njegov pokušaj, ispucao u kontru, a Gržan je bio egzekutor.

Loše je reagirala gorička posljednja linija, Gržan je krenuo sam ispred Banića, koji je njegov prvi udarac obranio, ali ponovno nije najbolje reagirao na odbijenoj lopti.

Imala je Gorica u finišu prvog dijela još jednu veliku priliku, ali je udarac Pršira otišao pored vratnice.

Osječani su se u nastavku odlučili čuvati teško stečenu prednost u ovim nenogometnim uvjetima i u tome su na kraju i uspjeli.

Iako, bila je Gorica u nekoliko navrata jako blizu izjednačenju...

Opasni su bili dalekometni pokušaji Mitrovića i Steenvoordena, Suk je gotovo kaznio jednu krivu procjenu gostujućeg vratara Ivušića, a 15-ak minuta prije kraja Nejašmić je gotovo zatresao vlastitu mrežu, lopta je završila na vratnici.

Još jednom je u prvom planu bio Ivušić u 87. minuti, kad je Cruz pucao glavom, a hrvatski reprezentativni vratar je vršcima prstiju odbio pokušaj brazilskog napadača.

Sudac Duje Strukan nije se proslavio u sudačkoj nadoknadi, kad je jedno 'potezanje' Miereza u kontri okarakterizirao izravnim crvenim kartonom za Raspopovića, iako nije bilo govora o izglednoj situaciji za postizanje pogotka, s obzirom na stanja travnjaka, ali i činjenicu da je goričkom beku u pomoć dolazio još jedan suigrač.

Na kraju, ostalo je na semaforu 0:1, a bila je to tek drugo slavlje Bijelo-plavih od kada je Gorica ušla u prvoligaško društvo. 

Problem neefikasnosti i crni niz izgubljenih utakmica se nastavio...

Trener Samir Toplak morao je odstupiti nakon slabog starta u sezonu i dva uzastopna poraza, od Slaven Belupa i Istre 1961. Novom treneru Angelovskom ovo je treći poraz u nizu, Gorica je gubila od Varaždina, Dinama i sada Osijeka.

Jedina dobra vijest je što slijedi reprezentativna pauza, a u idućem kolu, 2. listopada, turopoljski prvoligaš gostuje kod Šibenika i ako se uskoro ne krene sa skupljanjem bodova, Goricu će ove sezone zaista čekati grčevita borba za opstanak.