°C 13

Odbojkašice Velike Gorice u Vinkovcima izborile Prvu Hrvatsku odbojkašku ligu!

07.05.2023.

Damir Žbulj

Nakon suverenog i dominantnog osvajanja naslova prvakinja Prve B HOL Sjever, odbojkašice Velike Gorice izborile su se na kvalifikacijskom turniru u Vinkovcima za ulazak u viši rang, u Prvu Hrvatsku odbojkašku ligu, samo jednu stepenicu ispod hrvatske Superlige i najviše razine hrvatske ženske klupske odbojke!

Povijesni je to uspjeh za OK Velika Gorica, pod vodstvom trenera Vinka Ivelja i njegovog suradnika i pomoćnika Dražena Uzelca.

Cure predvođene sjajnom kapetanicom Milom Lukić pobijedile OK Umag u pet setova i to velikim preokretom nakon što su prve dvije dionice uvjerljivo dobile suparnice. Međutim, Velikogoričanke su pokazale i kvalitetu i zavidnu mentalnu snagu te su na kraju okrenule rezultat i slavile s 15:25, 14:25, 25:17, 25:20 i 16:14 u odlučujućem setu!

Drama za pamćenje!

U drugom dvoboju dana djevojke su deklasirale domaće igračice ŽOK Vinkovci (25:21, 25:16, 25:22) te su i prije posljednjeg dvoboja s drugom ekipom ŽOK Ribola Kaštela osigurale plasman u viši rang!

U povijesnom klupskom uspjehu, osvajanju Prve B HOL i plasmanu u viši rang sudjelovale su, uz kapetanicu Lukić, Erika Filipan, Antonia Mlinac, Nikol Matić, Petra Predrijevac, Paula Pavlović, Marta Butković, Nika Kovačević, Ema Injić, Valentina Soldan, Stella Mlinac, Ema Đurak, Lea Meštrović...

U Prvoj HOL nastupali su ove sezone klubovi poput Don Bosca, varaždinskog Kitra, odbojkašice Pule, Dubrovnika ili Zadra pa s nestrpljenjem čekamo novu sezonu i nove izazove za OK Velika Gorica!