°C 14

Odbojkašicama Velike Gorice još nitko nije uzeo niti set!

28.10.2022.

Damir Žbulj

Odbojkašice Velike Gorice fantastično su otvorile novu sezonu u Prvoj B HOL Sjever te su nakon četiri odigrane utakmice na vrhu ljestvice sa sve četiri pobjede.

Prvo su u tri seta slavile kod druge ekipe Olimpika, a onda su na gotovo identičan način deklasirale treću ekipe zagrebačke Mladosti. Milosti nisu imale niti na gostovanju u Međimurju kod odbojkašica Nedelišća, a sve su okrunile novom uvjerljivom pobjedom na domaćem parketu u Vukovini protiv Medveščaka.

Gošće iz Zagreba jednostavno nisu imale šansi, a sve je bilo gotovo za točno sat vremena, rezultatom 25:13, 25:14 i 25:17.

Odbojkašice Velike Gorice su prošlu sezonu završile na trećoj poziciji, no, ova ekipa pod vodstvom Vinka Ivelja i njegovog suradnika Dražena Uzelca, koju na terenu predvodi kapetanica Mila Lukić, spremna je za velike stvari, borbu za naslov prvakinja 1. B HOL Sjever i plasman u viši rang natjecanja.

U OK Velika Gorica sjajno rade i s mlađim dobnim kategorijama, imaju i tri ekipe u 3. HOL, najmlađe djevojčice započinju svoj put s mini odbojkom i zaista je ovo jedna lijepa sportska velikogorička priča.

U istom rangu igraju i odbojkašice HOK Gorica, koje još uvijek ne znaju za pobjedu. Međutim, u prvom kolu su igrale protiv Ivanca, u drugom su gostovale kod druge ekipe Dinama, a u trećem su igrale s Petrinjom, ekipama koje pretendiraju na sami vrh ljestvice. U četvrtom kolu Goričanke igraju kod ŽOK Kaštel i bit će to prave protivnice po mjeri za jedan uzbudljiv dvoboj i prilika za prve bodove.

Veliki gradski derbi OK Velika Gorica i HOK Gorica na rasporedu je u 11. kolu, negdje sredinom prosinca.