°C 19

'Nula' u Koprivnici

10.11.2023.

Damir Žbulj

Najvažnije je bilo prije reprezentativne pauze ostati neporažen, a nogometaši Gorice to su i ostvarili na neugodnom gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa. Završilo je bez pobjednika, ali i postignutih golova, a gosti iz Turopolja mogu u konačnici biti i zadovoljniji takvim ishodom.

Trener Jeličić nije mogao računati na ozlijeđene Maloču i Krizmanića, no, pozicije stopera sjajno su odigrali Raspopović i Leš pa strateg Gorice može biti zadovoljan što je i u ovom dvoboju mreža Banića ostala netaknuta.

Imali su domaćini zaista nekoliko ozbiljnih prilika, gorički vratar si je u jednom trenutku 'zakuhao' situaciju, ali je odbijena lopta srećom odsjela na gredi. Topovski dalekometni udarac Pršira u prvom dijelu i dva opasna pokušaj Ndockyta, novopečenog kongoanskog reprezentativca, bili su najozbiljniji pokušaji gostiju da dođu do prednosti.

Farmaceuti su možda bili i bliže pogotku tijekom ovog susreta, međutim, vjerojatno niti u Koprivnici nisu nezadovoljni s ovih 0:0.

"Realna i zaslužena 'nula'. Utakmica sukladna nekakvom vremenu i terenu, dosta siva, što se tiče nekakve kvalitete. Ali, momčad su pokazale želje i htijenje i borbenost, falilo je da se zabije koji gol. Na kraju, kad podvučem crtu, najrealniji je rezultat. Idemo dalje, spremati se za iduće kolo i najbolje iskoristiti ovu reprezentativnu pauzu da se malo odmorimo, da s oporave igrači koji su nedostajali i idemo se fokusirati na iduće kolo na utakmicu s Rudešom, koji je u laganom naletu. Stabilizirali su se, pokazali da rastu, sigurno nas očekuje jedna zahtjevna utakmica," poručio je nakon osvojenog boda Jeličić i pojasnio neke svoje odluke vezane uz početnu postavu:

"Maloča je u prošloj utakmici imao lagano istegnuće aduktora i nažalost se nije oporavio. Na istoj utakmici se ozlijedio i Krizmanić, koji je dobio udarac u zglob i ima kontuziju tetive. To je razlog zašto nisu igrali. Leš, stoper, koji je danas igrao, početkom tjedna je bio bolestan. I četvrti stoper je jučer bio bolestan i nije trenirao. Baš se poklopilo da smo imali toliko problema, ali me isto tako i veseli jer su momci koji su danas igrali na tim pozicijama to kvalitetno odradili. Potvrđujemo da nam ta širina pomaže i da možemo dosta stabilno odraditi utakmicu..."

Raspopović je prošle sezone u nekoliko najvažnijih pobjeda vrhunski odigrao poziciju zadnjeg veznog, a sada je iskusni 'desni bek' pokazao kako može biti i pouzdani centralni branič:

"Znamo da on to može odigrati. Pripremali su se na to čitavog tjedna, kad smo saznali da naš prvi stoperski par ne može igrati. On nam je bio prva opcija, znamo da je iskusan i znamo da je polivalentan i da može odraditi nekoliko pozicija. Odlično je to odradio i tamo gdje je Slaven najopasniji, uspjeli smo to dosta dobro iskontrolirati. TU mislim na Hoxhu. I to me čini zadovoljnim i to mi se čini je najveći bonus ove utakmice, uz taj bod, koji smo, reći ću, osvojili," naglasio je za kraj.

Gorica i dalje ima ponajbolju obranu lige, odmah iza Hajduka, te se nalazi na sjajnom četvrtom mjestu s 23 osvojena boda, dva više od Osijeka. Dinamo je također na 23 boda, ali uz dvije utakmice manje. Plavi u nedjelju gostuju u Rijeci, Jakirović se vraća na vruću Rujevicu na okršaj sa Sopićevom Rijekom. Vodeći je trenutno Hajduk s 30 osvojenih bodova, ali Riječani mogu nedjeljnim slavljem u derbiju ponovno doći na vrh poretka SuperSport HNL-a. 

Igrači će sada dobiti nekoliko dana odmora, a onda slijedi još jedna reprezentativna pauza. Jeličić je s Goricom pokazao kako nakon svake takve pauze njegova momčad izgleda bolje i bolje. Nadamo se kako će se taj trend nastaviti i u idućem kolu protiv Rudeša, u nedjelju, 26. studenog, na Gradskom stadionu od 17.10 sati.